Actualitate

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Cetateanul Lugoj

Firma Ausnit, Olariu și Asociații, care deține la Lugoj prima parcare de camioane securizată conform standardelor internaționale în domeniu, a început lucrările de modernizare a parcării actuale și construire a unei parcări noi, vizavi de cea actuală. Proiectul, care are o valoare de cinci milioane de euro, include și realizarea unui soft și a unei aplicații cu cu ajutorul cărora, șoferii de TIR pot să vadă oricând câte locuri mai sunt în parcare și să își facă rezervare. De asemenea, în cadrul proiectului se vor face și o serie de studii în vederea realizării unor parcări securizate pe Autostrada A1, la Traian Vuia.

Daniel Olariu, administratorul Ausnit, Olariu și Asociații  a declarat că parcarea construită pe centura Lugojului va fi un model de bune practici pentru parcările care se vor realiza în viitor în România, firma lugojeană fiind singura firmă din România membră a EPSORG, Asociația Europeană a Parcărilor Securizate.

„Proiectul va aduce pentru Lugoj o recunoaștere. Va fi cea mai modernă parcare securizată auditată și acreditată din România. Apoi, vom avea o zonă de parcare cu 30 de locuri care va fi cea mai sigură parcare din Europa. Va avea cinci lacăte de siguranță. Acest proiect îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie. Până în 2030 România este obligată să aibă la fiecare sută de km câte o parcare securizată. Toată lumea va ști că la Lugoj a fost prima parcare de acest gen. Prin proiect avem în vedere și întocmirea unui manual de bune practici care va putea fi folosit în realizarea celorlalte parcări din România și de ce nu din Europa”, a declarat Olariu, care și-a propus să lucreze cât mai mult cu firme românești și chiar locale. Lucrările de construcție a parcării sunt realizate de o firmă din Lugoj, iar pentru realizarea softului de management al parcării, Olariu își dorește o colaborare cu Universitatea Politehnica și cu Universitatea de Vest.  Lucrările de extindere și modernizare a parcării de la Lugoj trebuie terminate până în februarie 2018.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016