Actualitate

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Autoliv

Firma Ausnit, Olariu și Asociații, care deține la Lugoj prima parcare de camioane securizată conform standardelor internaționale în domeniu, a început lucrările de modernizare a parcării actuale și construire a unei parcări noi, vizavi de cea actuală. Proiectul, care are o valoare de cinci milioane de euro, include și realizarea unui soft și a unei aplicații cu cu ajutorul cărora, șoferii de TIR pot să vadă oricând câte locuri mai sunt în parcare și să își facă rezervare. De asemenea, în cadrul proiectului se vor face și o serie de studii în vederea realizării unor parcări securizate pe Autostrada A1, la Traian Vuia.

Daniel Olariu, administratorul Ausnit, Olariu și Asociații  a declarat că parcarea construită pe centura Lugojului va fi un model de bune practici pentru parcările care se vor realiza în viitor în România, firma lugojeană fiind singura firmă din România membră a EPSORG, Asociația Europeană a Parcărilor Securizate.

„Proiectul va aduce pentru Lugoj o recunoaștere. Va fi cea mai modernă parcare securizată auditată și acreditată din România. Apoi, vom avea o zonă de parcare cu 30 de locuri care va fi cea mai sigură parcare din Europa. Va avea cinci lacăte de siguranță. Acest proiect îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie. Până în 2030 România este obligată să aibă la fiecare sută de km câte o parcare securizată. Toată lumea va ști că la Lugoj a fost prima parcare de acest gen. Prin proiect avem în vedere și întocmirea unui manual de bune practici care va putea fi folosit în realizarea celorlalte parcări din România și de ce nu din Europa”, a declarat Olariu, care și-a propus să lucreze cât mai mult cu firme românești și chiar locale. Lucrările de construcție a parcării sunt realizate de o firmă din Lugoj, iar pentru realizarea softului de management al parcării, Olariu își dorește o colaborare cu Universitatea Politehnica și cu Universitatea de Vest.  Lucrările de extindere și modernizare a parcării de la Lugoj trebuie terminate până în februarie 2018.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Tensiunile dintre clanurile de romi din Lugoj au ajuns la cote maxime. Cu Poliția la ușă, țiganii s-au atacat peste gardul caselor în care locuiesc

Daniel Dancea29 aprilie 2017

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Daniel Dancea29 aprilie 2017

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: