Actualitate

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Cetateanul Lugoj

Firma Ausnit, Olariu și Asociații, care deține la Lugoj prima parcare de camioane securizată conform standardelor internaționale în domeniu, a început lucrările de modernizare a parcării actuale și construire a unei parcări noi, vizavi de cea actuală. Proiectul, care are o valoare de cinci milioane de euro, include și realizarea unui soft și a unei aplicații cu cu ajutorul cărora, șoferii de TIR pot să vadă oricând câte locuri mai sunt în parcare și să își facă rezervare. De asemenea, în cadrul proiectului se vor face și o serie de studii în vederea realizării unor parcări securizate pe Autostrada A1, la Traian Vuia.

Daniel Olariu, administratorul Ausnit, Olariu și Asociații  a declarat că parcarea construită pe centura Lugojului va fi un model de bune practici pentru parcările care se vor realiza în viitor în România, firma lugojeană fiind singura firmă din România membră a EPSORG, Asociația Europeană a Parcărilor Securizate.

„Proiectul va aduce pentru Lugoj o recunoaștere. Va fi cea mai modernă parcare securizată auditată și acreditată din România. Apoi, vom avea o zonă de parcare cu 30 de locuri care va fi cea mai sigură parcare din Europa. Va avea cinci lacăte de siguranță. Acest proiect îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie. Până în 2030 România este obligată să aibă la fiecare sută de km câte o parcare securizată. Toată lumea va ști că la Lugoj a fost prima parcare de acest gen. Prin proiect avem în vedere și întocmirea unui manual de bune practici care va putea fi folosit în realizarea celorlalte parcări din România și de ce nu din Europa”, a declarat Olariu, care și-a propus să lucreze cât mai mult cu firme românești și chiar locale. Lucrările de construcție a parcării sunt realizate de o firmă din Lugoj, iar pentru realizarea softului de management al parcării, Olariu își dorește o colaborare cu Universitatea Politehnica și cu Universitatea de Vest.  Lucrările de extindere și modernizare a parcării de la Lugoj trebuie terminate până în februarie 2018.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[FOTO] Primele imagini din hipermarketul Kaufland din Lugoj! Când se deschide pentru clienţi

Gabriel Iosa20 februarie 2017

Cafea, ţigări şi băutură de contrabandă, confiscate la Lugoj de către jandarmi

Gabriel Iosa17 februarie 2017

„Regele” mall-urilor începe construcția celei mai înalte clădiri din România, la Timișoara

Daniel Dancea16 februarie 2017

VIDEO Un ţigan ameninţă doi poliţişti că “le va smulge pielea”, pentru că au intrat peste el şi i-au luat banii, împreună cu alţi ţigani

Cetateanul16 februarie 2017

Comercianţii de mărţişoare se pregătesc să îşi vândă produsele la Lugoj

Gabriel Iosa16 februarie 2017

Bombe pe roţi! Maşinile de pe străzile din Lugoj sunt vechi de zeci de ani

Gabriel Iosa16 februarie 2017

Proiecte europene de 25 de milioane de euro, moștenite de Călin Dobra de la Sorin Grindeanu, retrase pentru a fi refăcute

Daniel Dancea15 februarie 2017

OFICIAL! Când se deschid cei 15 kilometri de autorstradă dintre Traian Vuia şi Margina

Gabriel Iosa15 februarie 2017

OFICIAL! Data şi ora la care se deschide noul hypermarket Kaufland din Lugoj

Gabriel Iosa14 februarie 2017

TIR-urile şi autobuzele, verificate de poliţiştii lugojeni în cadrul acţiunii „Truck&Bus”

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Mii de elevi lugojeni s-au întors la clase! Când încep examenele

Gabriel Iosa13 februarie 2017

Mai sunt doar câteva bilete! 50 Shades Darker, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa13 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: