Autoliv Lugoj

Actualitate

AUDIO O localnică din Belinț rupe tăcerea: tarabele cu „legume de Belinț” de pe marginea drumului sunt pline de marfă de import

AUDIO O localnică din Belinț rupe tăcerea: tarabele cu „legume de Belinț” de pe marginea drumului sunt pline de marfă de import

Cetateanul Lugoj

Construit în zeci de ani, cu multă trudă, brandul „legume de Belinț” este în pericol din cauza celor care vând pe marginea drumului produse de import cumpărate din Piața de Gros. Într-un reportaj realizat de Remus Nistoran pentru Radio Timișoara, o producătoare de legume din Belinț atrage atenția asupra gravității fenomenului.

Producătorii de legume din Belinț se tem că întregul bazin legumicol din județul Timiș riscă să fie compromis. Oamenii spun că vinovați sunt comercianții care vând în fața casei legume cumpărate en-gros pe care le vând sub eticheta ‘legume de Belinț’.

Maria Cebzan, o localnică din Belinț a declarat pentru Radio Timișoara că oamenii care circulă pe DN 6 prin Belinț sunt tentați să oprească pentru a cumpăra legume direct de la producători. Femeia atrage atenția că nu întotdeauna în fața porții se vând legume autentice de Belinț, produse în grădina din spatele casei.

Mariana Cebzan spune că trecătorii se opresc acolo unde văd mai multe produse, fără să țină seama, de exemplu, că la ora aceasta producătorii nu au roșii, pentru că nu mai este sezonul lor. „Au mai mai multe produse și de aia se opresc acolo (cumpărătorii-n.r.). Noi care avem doar produsele noastre, la noi nu se oprește așa de multă lume. Doar cine ne cunoaște sau or mai cumpărat de la noi sau știu ce gust au produsele noastre se mai opresc și altă dată. Dar care văd… le trebuie roșii, la ora asta în Belinț roșii nu există. Dar sunt multe porți unde sunt multe-multe roșii”, a declarat Maria Cebzan, potrivit căreia prețurile la legumele de import de pe marginea drumului sunt mai mari decât în piață tocmai pentru că se vând sub eticheta „legume de Belinț”.

Mariana Cebzan a mai declarat pentru Radio Timișoara că un motiv pentru care belințenii aleg să fie comercianți în loc să producă îl reprezintă condițiile potrivnice agricultorilor. Femeia i-a invitat pe politicieni să vină o săptămâna la Belinț, unde le asigură ea cazarea, să lucreze cu agricultorii de aici și apoi să se ducă să facă legi în Parlament.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. vasile iustin

  23 noiembrie 2015 at 11:23

  Ce spune doamna respectiva, se vede de foarte multa vreme la Belint,pe Drumul European70-trecand peste pericolul accidentelor de circulatie- acest lucru mai prezinta si pericolul imbolnavirii cumparatorilor.Cred ca autoritatile locale ar trebui sa organizeze un targ cu produse traditionale autentice in alta zona mult mai sigura si pentru comercianti si pentru cumparatori si sa ia masuri ca acesti comercianti sa aiba actele de provenienta a marfii care chiar sa provina din zona atat de cunoscuta a Belintului

 2. Sad

  23 noiembrie 2015 at 11:44

  Asta stie orice Lugojean astia trebuie inchisi pt inselaciune

 3. pusa

  23 noiembrie 2015 at 13:35

  Toata lumea stie asta…intrebarea e ce face primaria locala? Ii convine?

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017

Rings 3, noua apariţie la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Un bărbat de lângă Lugoj a înapoiat 2.200 de euro poliţiei, găsiţi într-un portmoneu

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva, promis pentru deschidere în acest an

Daniel Dancea21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: