Actualitate

AUDIO O localnică din Belinț rupe tăcerea: tarabele cu „legume de Belinț” de pe marginea drumului sunt pline de marfă de import

AUDIO O localnică din Belinț rupe tăcerea: tarabele cu „legume de Belinț” de pe marginea drumului sunt pline de marfă de import

Autoliv

Construit în zeci de ani, cu multă trudă, brandul „legume de Belinț” este în pericol din cauza celor care vând pe marginea drumului produse de import cumpărate din Piața de Gros. Într-un reportaj realizat de Remus Nistoran pentru Radio Timișoara, o producătoare de legume din Belinț atrage atenția asupra gravității fenomenului.

Producătorii de legume din Belinț se tem că întregul bazin legumicol din județul Timiș riscă să fie compromis. Oamenii spun că vinovați sunt comercianții care vând în fața casei legume cumpărate en-gros pe care le vând sub eticheta ‘legume de Belinț’.

Maria Cebzan, o localnică din Belinț a declarat pentru Radio Timișoara că oamenii care circulă pe DN 6 prin Belinț sunt tentați să oprească pentru a cumpăra legume direct de la producători. Femeia atrage atenția că nu întotdeauna în fața porții se vând legume autentice de Belinț, produse în grădina din spatele casei.

Mariana Cebzan spune că trecătorii se opresc acolo unde văd mai multe produse, fără să țină seama, de exemplu, că la ora aceasta producătorii nu au roșii, pentru că nu mai este sezonul lor. „Au mai mai multe produse și de aia se opresc acolo (cumpărătorii-n.r.). Noi care avem doar produsele noastre, la noi nu se oprește așa de multă lume. Doar cine ne cunoaște sau or mai cumpărat de la noi sau știu ce gust au produsele noastre se mai opresc și altă dată. Dar care văd… le trebuie roșii, la ora asta în Belinț roșii nu există. Dar sunt multe porți unde sunt multe-multe roșii”, a declarat Maria Cebzan, potrivit căreia prețurile la legumele de import de pe marginea drumului sunt mai mari decât în piață tocmai pentru că se vând sub eticheta „legume de Belinț”.

Mariana Cebzan a mai declarat pentru Radio Timișoara că un motiv pentru care belințenii aleg să fie comercianți în loc să producă îl reprezintă condițiile potrivnice agricultorilor. Femeia i-a invitat pe politicieni să vină o săptămâna la Belinț, unde le asigură ea cazarea, să lucreze cu agricultorii de aici și apoi să se ducă să facă legi în Parlament.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. vasile iustin

  23 noiembrie 2015 at 11:23

  Ce spune doamna respectiva, se vede de foarte multa vreme la Belint,pe Drumul European70-trecand peste pericolul accidentelor de circulatie- acest lucru mai prezinta si pericolul imbolnavirii cumparatorilor.Cred ca autoritatile locale ar trebui sa organizeze un targ cu produse traditionale autentice in alta zona mult mai sigura si pentru comercianti si pentru cumparatori si sa ia masuri ca acesti comercianti sa aiba actele de provenienta a marfii care chiar sa provina din zona atat de cunoscuta a Belintului

 2. Sad

  23 noiembrie 2015 at 11:44

  Asta stie orice Lugojean astia trebuie inchisi pt inselaciune

 3. pusa

  23 noiembrie 2015 at 13:35

  Toata lumea stie asta…intrebarea e ce face primaria locala? Ii convine?

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: