Cultură

Aura Twarowska, cap de afiş la concertul de la Peştera Româneşti! Ce program a pregătit Filarmonica Banatul pentru acest an

Aura Twarowska, cap de afiş la concertul de la Peştera Româneşti! Ce program a pregătit Filarmonica Banatul pentru acest an

Autoliv

Lugojenii care iubesc muzica de calitate şi îşi doresc o ieşire în natură le vor putea cominba pentru o zi de neuitat, cu ocazia deja celebrului concert de la Peştera Româneşti. În acest an, organizatorii, artiştii de la Filarmonica Banatul vor urca dealurile de lângă localitatea timişeană pe data de 23 octombrie, când de la orele 13 va avea loc concertul mult aşteptat, cel de-al 23-lea organizat în cadrul peşterii.

Ca în fiecare an, orchestra filarmonicii timişene a pregătit un program ales cu grijă pentru melomanii care vor înfrunta temperaturile scăzute pentru a ajunge în incinta sălii de concerte unice în România. Cap de afiş va fi lugojeanca Aura Twarowska, care va urca pe scenă alături de un dirijor de excepţie din Viena.

„Va fi un program integral vienez. O să vină un dirijor din Viena, Wolfgang Gröhs, dar şi Aura Twarowska, lugojeanca noastră care va interpreta mai multe arii. Vor fi opere din Mozart, Strauss, rahms şi alţii, mai ales că e şi de Ziua Naţională a Austriei. Sperăm ca şi vremea să fie cu noi şi să avem parte de un concert memorabil”, a declarat pentru Cetăţeanul Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Peştera este accesibilă atât cu maşina, pe un drum de pământ şi care este în special adresat autoturismelor 4×4 sau cu garda sus, dar şi pe jos, pe un traseu marcat cu cruce galbenă şi care pleacă de la cimitirul din sat. Traseul pe jos durează aproximativ o oră şi este uşor ca dificultate.

Primul concert în cadrul peşterii a avut loc în anul 1984, pe data de 11 octombrie, evenimentul fiind organizat cu ocazia celui de-al 12-lea speosport republican al celor de la Cercul Sepotimiş. Pentru a ajunge la peşteră, turiştii trebuie să parcurgă drumul dintre Deva şi Lugoj, adică DN 68A până în dreptul satului Coşava, de unde vor intra pe drumul care duce către Curtea şi într-un final Româneşti.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Cultură

Programul rugilor de Rusalii, în satele din zona Lugojului

Cetateanul25 mai 2017

Silviu Oravitzan le scrie lugojenilor şi explică cum stau lucrurile cu donaţia sculpturii din Parcul Poştei

Cetateanul24 mai 2017

Alfabetizare cu forţa acum 200 de ani în Banat. Părinţii care-şi împiedicau copiii să frecventeze şcoala erau pedepsiţi

Cetateanul19 mai 2017

FOTO – Lugojenii sunt aşteptaţi la „Noaptea sinagogilor deschise”. Pot afla istoria şi tradiţiile comunităţii

Cetateanul18 mai 2017

Cum se schimbă sala de spectacole a Teatrului “Traian Grozavescu” din Lugoj. Ce lucrări se vor executa în această vară

Cetateanul16 mai 2017
muzeu Lugoj

Noaptea Muzeelor, marcată şi la Lugoj. Ce vor putea vedea cei care vor vizita muzeul lugojean

Cetateanul15 mai 2017

Seară vieneză la Lugoj. Treizeci de elevi pot să primească bilete gratis

Cetateanul13 mai 2017

140 de concurenţi din întreaga ţara se întâlnesc la Lugoj, la Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”

Cetateanul11 mai 2017

Primarului nu-i plac costumele verzi, pe care şi le-au cumpărat dansatorii lugojeni. Le-a mai dat 40.000 de lei ca să-şi schimbe ţinuta

Cetateanul10 mai 2017

Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” participă la Festivalul Naţional de teatru de la Roman

Cetateanul9 mai 2017

Începe la Timişoara, cea de-a XXXI-a sesiune Helion, cel mai important brand al literaturii SF din România

Cetateanul5 mai 2017

VIDEO – Premiera Gardienii Galaxiei 2 ajunge şi la Cinema Bela Lugosi

Cetateanul2 mai 2017
%d blogeri au apreciat: