Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie este îngrijorată cu privire la acordul de 9.2 miliarde de dolari dintre eBay și Adevinta

0

Autoritatea britanică de concurență (CMA) a declarat că este îngrijorată de achiziția planificată de către compania norvegiană Adevinta a activității de anunțuri clasificate eBay, trimitând acțiunile Adevintei în scădere.

Acordul, în valoare de 9,2 miliarde de dolari și anunțat în iulie, va crea cel mai mare grup de anunțuri din lume.

Ebay deține site-urile britanice Gumtree și ebay.co.uk. Adevinta deține Shpock.

„CMA este îngrijorat că fuziunea ar putea duce la pierderea concurenței între Shpock, Gumtree și piața eBay, rămânând doar Facebook Marketplace ca un concurent semnificativ”, a spus CMA într-un comunicat.

„Acest lucru ar putea reduce alegerea consumatorilor, crește taxele sau reduce inovația în furnizarea de platforme care permite oamenilor să cumpere și să vândă bunuri online.”

Acțiunile Adevinta au scăzut cu 2,2%, rămânând cu un indice de referință Oslo în creștere cu 0,2%.

Marea Britanie a reprezentat mai puțin de 10% din veniturile consolidate ale activității clasificate Ebay și 1% din veniturile consolidate ale Adevintei, a spus Adevinta.

Miscarea CMA este a doua din ultimele săptămâni care analizează un acord care implică companii digitale, inclusiv eBay.

Pe 2 februarie, CMA a spus că Viagogo trebuie să vândă afacerea internațională a lui StubHub după ce o anchetă a constatat că achiziționarea de 4,05 miliarde de dolari a unității eBay de revânzare a biletelor ar reduce concurența în Marea Britanie.
Adevinta și eBay vor propune împreună soluții obligatorii din punct de vedere juridic pentru a rezolva preocupările autorității de reglementare înainte de termenul limită de 23 februarie, a spus Adevinta.

CMA va avea apoi cinci zile lucrătoare pentru a lua în considerare dacă acceptă propunerile lor sau pentru a trimite acordul la o investigație aprofundată, a spus firma.

Adevinta a spus că va furniza o actualizare suplimentară la începutul lunii martie, ca urmare a deciziei CMA.

Citeste continuarea Autoritatea de reglementare a concurenței din Marea Britanie este îngrijorată cu privire la acordul de 9.2 miliarde de dolari dintre eBay și Adevinta

Citește și