Autorităţile, din Brasov, iau în calcul construirea unui spital modular

0

Autorităţile iau în calcul construirea unui spital modular cu o capacitate de 30 de paturi destinate exclusiv ATI pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea.

„Spitalul modular este o soluţie pentru situaţia cu care ne confruntăm în prezent! Astfel, am discutat (…), alături de prefectul Cătălin Văsii, cu managerii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pe tema construirii unei unităţi medicale modulare, destinată tratării cazurilor grave de infectare cu noul coronavirus”, a arătat Veştea, într-o postare pe Facebook.

Conform preşedintelui CJ Braşov, la discuţii au participat şi reprezentanţii Fundaţiei Hera, care au propus implementarea la Braşov a unui proiect similar spitalului modular care se realizează la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală.

„Aceştia (Fundaţia Hera n.r.) şi-au exprimat intenţia de a realiza proiectul viitorului spital modular, pe baza specificaţiilor tehnice pe care urmează să le furnizeze conducerea celor două spitale. Spitalul modular ar urma să fie realizat din containere şi amplasat în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, iar capacitatea discutată a fost de 30 de paturi destinate exclusiv ATI pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus”, a precizat Adrian Veştea.

Sursa: News24.ro.

Citește și