Actualitate

Autostrada Timișoara-Lugoj va fi blocată în patru zile pentru lucrări

Autostrada Timișoara-Lugoj va fi blocată în patru zile pentru lucrări

Cetateanul Lugoj

Autostrada Timișoara-Lugoj, inaugurată în decembrie 2015 mai are de suportat câteva lucrări, acelea care la recepție au fost constatate ca fiind nefinalizate.

Este vorba despre lucrările din anexa 2, document completat de beneficiarul drumului – CNADNR. Zilele trecute, constructorul Tirena Scavi a început să pună la punct câteva dintre lucrările rămase neterminate. Este vorba despre aproximativ 2.000 de mp de marcaje și alte lucrări care nu s-au putut termina din cauza timpului nefavorabil din iarnă.

”Marcajele se lucrează mai mult la linia interzisă, la parcări, la nod rutier. Sunt lucrări mai greu de făcut pentru că se lucrează sub trafic”, ne-a explicat Andrea Barsanti, directorul de proiect pentru Autostrada Timișoara-Lugoj, lot II.

Acesta ne-a informat și că cea mai de anvergură lucrare ce urmează a fi efectuată va influența timp de câteva zile și circulația pe autostradă.

”Mai este o singură lucrare de anvergură cu ocazia căreia se va închide autostrada două zile. Este vorba de o supratraversare a liniei de înaltă tensiune la km 66. De fapt circulația se va închide doar câte 15-20 de minute maxim”, este de părere șeful de proiect.

Închiderea totală a autostrăzii pentru intervale scurte

DRDP Timișoara confirmă informațiile și completează că traficul va fi restricționat timp de patru zile pe banda de urgență în porțiunea respectivă, urmând ca închiderea totală a circulației să se aplice doar câteva zeci de minute fără să trebuiască să se ofere rute ocolitoare.

”Închiderea circulaţiei se va face pentru intervale de cel mult 15-20 de minute, pentru executarea lucrărilor de relocare a liniei L.E.A. 220 KV Mintia – Timişoara, cu traversarea Autostrăzii A 1, la km 481+350. Totodată, va fi semnalizare temporară cu indicatoare rutiere. Autorizaţia a fost cerută pentru zilele de 19, 20, 23 şi 24 aprilie. Traficul va fi restricţionat pe banda de urgenţă şi pe banda I între orele 8-18”, se arată într-un răspuns al DRDP Timișoara remis ziarului nostru.

Alte lucrări, tot din anexa 2, ce necesită completări sunt la cele două seturi de parcări. Cele care sunt închise în prezent necesită finalizarea lucrărilor, iar la spațiile de parcare mai apropiate de Lugoj, care sunt deschise traficului, urmează să se realizeze lucrări la tencuiala toaletelor.

În anexa 2 mai mai sunt lucrări de racorduri la rigolele de scurgere a apelor și refaceri porţiuni de drum tehnologic. Termenul pentru finalizarea tuturor neajunsurilor este 15 iunie 2016.

Șoseaua Timișoara-Lugoj, lot II, care leagă A6 de nodul de la Izvin are garanție 4 ani. În garanție, firma de consultanță care face legătura între beneficiar și constructor verifică lucrările temporar, iar dacă sesizează ceva, anunță constructorul pentru remediere.

Vezi comentarii (1)

Mai multe în Actualitate

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017

Autorităţile lugojene, în alertă de mai bine de 48 de ore din cauza zăpezii! Vineri dimineaţa se aşteaptă polei

Gabriel Iosa12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: