Cetateanul Lugoj

Actualitate

Autostrada Timișoara-Lugoj va fi blocată în patru zile pentru lucrări

Autostrada Timișoara-Lugoj va fi blocată în patru zile pentru lucrări

Cetateanul Lugoj

Autostrada Timișoara-Lugoj, inaugurată în decembrie 2015 mai are de suportat câteva lucrări, acelea care la recepție au fost constatate ca fiind nefinalizate.

Este vorba despre lucrările din anexa 2, document completat de beneficiarul drumului – CNADNR. Zilele trecute, constructorul Tirena Scavi a început să pună la punct câteva dintre lucrările rămase neterminate. Este vorba despre aproximativ 2.000 de mp de marcaje și alte lucrări care nu s-au putut termina din cauza timpului nefavorabil din iarnă.

”Marcajele se lucrează mai mult la linia interzisă, la parcări, la nod rutier. Sunt lucrări mai greu de făcut pentru că se lucrează sub trafic”, ne-a explicat Andrea Barsanti, directorul de proiect pentru Autostrada Timișoara-Lugoj, lot II.

Acesta ne-a informat și că cea mai de anvergură lucrare ce urmează a fi efectuată va influența timp de câteva zile și circulația pe autostradă.

”Mai este o singură lucrare de anvergură cu ocazia căreia se va închide autostrada două zile. Este vorba de o supratraversare a liniei de înaltă tensiune la km 66. De fapt circulația se va închide doar câte 15-20 de minute maxim”, este de părere șeful de proiect.

Închiderea totală a autostrăzii pentru intervale scurte

DRDP Timișoara confirmă informațiile și completează că traficul va fi restricționat timp de patru zile pe banda de urgență în porțiunea respectivă, urmând ca închiderea totală a circulației să se aplice doar câteva zeci de minute fără să trebuiască să se ofere rute ocolitoare.

”Închiderea circulaţiei se va face pentru intervale de cel mult 15-20 de minute, pentru executarea lucrărilor de relocare a liniei L.E.A. 220 KV Mintia – Timişoara, cu traversarea Autostrăzii A 1, la km 481+350. Totodată, va fi semnalizare temporară cu indicatoare rutiere. Autorizaţia a fost cerută pentru zilele de 19, 20, 23 şi 24 aprilie. Traficul va fi restricţionat pe banda de urgenţă şi pe banda I între orele 8-18”, se arată într-un răspuns al DRDP Timișoara remis ziarului nostru.

Alte lucrări, tot din anexa 2, ce necesită completări sunt la cele două seturi de parcări. Cele care sunt închise în prezent necesită finalizarea lucrărilor, iar la spațiile de parcare mai apropiate de Lugoj, care sunt deschise traficului, urmează să se realizeze lucrări la tencuiala toaletelor.

În anexa 2 mai mai sunt lucrări de racorduri la rigolele de scurgere a apelor și refaceri porţiuni de drum tehnologic. Termenul pentru finalizarea tuturor neajunsurilor este 15 iunie 2016.

Șoseaua Timișoara-Lugoj, lot II, care leagă A6 de nodul de la Izvin are garanție 4 ani. În garanție, firma de consultanță care face legătura între beneficiar și constructor verifică lucrările temporar, iar dacă sesizează ceva, anunță constructorul pentru remediere.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Trafic restricţionat pe Autostrada Timişoara-Lugoj din cauza unor lucrări la o linie de înaltă tensiune | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016
ioan-ambrus-nicolae-robu-claudiu-buciu01

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu, prezentat oficial: „Dacă nu obțin la parlamentare un vot peste PSD, demisionez”

Daniel Dancea20 octombrie 2016
expozitie-pasari-6

Cele mai frumoase exemplare de păsări exotice și porumbei, într-o expoziție la Lugoj

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
marc-andre-cornu

Teste la prima linie de producţie de la fabrica elvețiană de biscuiţi din Mănăștiur

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
carrefour-2-lugoj-elis-centru-foto-cetateanul-1

Carrefour deschide al doilea magazin la Lugoj

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
curatenie toamna

Curățenie de toamnă în toate cartierele. Vezi unde și când vor ajunge mașinile de salubritate

Cetateanul19 octombrie 2016
dacian-ciolos

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul19 octombrie 2016
never-go-back

„Jack Reacher – Never Go Back” cu Tom Cruise, la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
435f5c44eaf15970c2079515b20eafd3maxim

Expoziție de tarantule și scorpioni la Lugoj

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
accident-trecere-pietoni-primarie-politia-lugoj-ambulanta-comandant-foto-cetateanu-1

UDPATE: Tânărul care a accidentat o lugojeancă pe trecerea de pietoni şi-a mărturisit fapta! Victima, în stare gravă la spital

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
pisica-ratacita-caroserie-duster-pompieri-lugoj-foto-cetateanul-2

[FOTO] Pompierii lugojeni au salvat o pisică rătăcită în caroseria unui Duster

Gabriel Iosa18 octombrie 2016