Averea lui Donald Trump a scăzut în perioada în care a fost președinte

0

Valoarea netă a lui Donald Trump a scăzut cu aproximativ 700 de milioane de dolari, până la 2,3 miliarde de dolari (1,65 miliarde de lire sterline) în perioada în care a fost președinte, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index.

Pandemia Covid-19 i-a lovit puternic averile, clădirile de birouri ale lui Trump, hotelurile și stațiunile de marcă pierzând venituri și scăzând în valoare.

Flota sa de avioane și terenuri de golf au văzut, de asemenea, scăderi ale valorii lor.

În prezent, domnul Trump este cercetat penal în legătură cu afacerile sale financiare și cu afacerea sa de familie.
Bloomberg a analizat documentele financiare și alte depuneri din mai 2016 și ianuarie 2021 pentru a calcula averea lui Trump înainte și după ce a devenit președinte SUA.

Imobilele comerciale ale domnului Trump reprezintă aproximativ trei sferturi din valoarea sa netă. Turnurile de birouri pe care le deține sau co-deține au înregistrat scăderi mari ale evaluărilor, pe măsură ce mai mulți oameni lucrează de acasă, o tendință care ar putea dura timp îndelungat.

Bloomberg, care furnizează știri și date financiare, estimează o scădere cu 26% a valorii principalelor sale proprietăți comerciale.

De asemenea, deține, gestionează sau licențiază numele său către aproximativ doisprezece hoteluri și stațiuni, plus 19 terenuri de golf.

Deși golful a devenit popular în timpul pandemiei ca sport în aer liber care respectă distanțarea socială, cele două terenuri ale domnului Trump în Scoția au pierdut în mod constant bani, arată depunerile financiare.

După asediul de la Capitol Hill din ianuarie, Asociația Profesională a Golferilor (PGA) din America a încheiat un acord pentru a-și găzdui turneul de campionat din 2022 la terenul de golf New Jersey al lui Trump, spunând că ar afecta brandul grupului.
Deutsche Bank, singura bancă dispusă să-i acorde împrumuturi după falimentele sale din anii 1990, a mai spus, după revolte, că nu va mai face afaceri cu el.

Domnul Trump deține, de asemenea, o flotă de avioane care include un Boeing 757. Aceste avioane sunt vechi de zeci de ani și au fost reduse în valoare de-a lungul anilor, conform dezvăluirilor financiare văzute de Bloomberg.

Șapte avioane au fost evaluate la aproximativ 59 milioane USD în 2015 și cinci au fost evaluate la aproximativ 6,5 milioane USD în 2020. Valoarea aeronavelor lui Trump a scăzut de-a lungul anilor, pentru că și-a vândut o parte din flota sa.

Ancheta penală

În timpul președinției sale, finanțele domnului Trump au fost în mod constant în centrul atenției și a fost foarte secretos cu privire la cât de mult plătește impozitul.

Luna trecută, Curtea Supremă a ordonat domnului Trump să predea declarațiile sale fiscale și alte dosare financiare procurorilor din New York.

De luni de zile, ei încearcă să obțină declarațiile fiscale personale și corporative ale domnului Trump, pentru ultimii opt ani.

Ancheta a fost inițial începută în 2018 pentru a examina rolul Organizației Trump în plățile în bani, făcute în timpul campaniei prezidențiale din 2016 către două femei care au spus că au avut relații cu el.

În calitate de fost președinte, Donald Trump se poate aștepta să semneze niște acorduri profitabile cu mass-media pentru a-și recupera o parte din averea pierdută, cum ar fi un memoriu post-prezidențial.

Barack și Michelle Obama ar fi fost plătiți aproximativ 65 de milioane de dolari pentru memoriile lor, în timp ce Bill Clinton a câștigat un avans de 15 milioane de dolari pentru cartea sa din 2004.

Bloomberg spune că cel mai evident mod în care dl Trump poate profita după președinție este cu un canal de știri sau o platformă de socializare care ar atrage 74 de milioane de alegători din alegerile din 2020.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și