Autoliv Lugoj

Actualitate

Avertisment de la Garda de Mediu: “Legea ne permite să oprim staţia de epurare. Imaginaţi-vă Lugojul invadat de ape uzate”

Avertisment de la Garda de Mediu: “Legea ne permite să oprim staţia de epurare. Imaginaţi-vă Lugojul invadat de ape uzate”

Cetateanul Lugoj

Ediţia cu numărul 45 a săptămânalului Cetăţeanul a apărut joi dimineaţa la chioşcuri. Principalul subiect tratat în publicaţie îl reprezintă avertismentul Gărzii de Mediu privind staţia de epurare, intrată deja în istorie ca fiind cea mai costisitoare lucrare eşuată a Lugojului. Lucrările începute în 2009 ar fi trebuit să se încheie în 30 martie 2010, dar nu sunt finalizate nici în prezent. Conform firmei care trebuie s-o pună în funcțiune, încă mai trebuie investită suma de 300.000 de euro în finalizarea lucrărilor inițiale.

Un candidat la Primăria Lugoj dezvăluie cum s-ar fi făcut schimbul prin care Primăria a cedat 16 hectare lui Florin Măran pe strada Timișoarei contra terenului și locuințelor de pe partea stângă a străzii Herendeștiului. Motivul invocat de autoritatea locală a fost acela al rezolvării unei probleme sociale, deoarece în clădirile situate pe strada Herendeștiului (aflate în proprietatea Technocer S.R.L.), locuiau persoane defavorizate, în chirie, persoane care, conform proprietarului de la acea vreme, urmau să fie evacuate. Materialul pe larg în pagina 3 a săptămânalului.

Un centru de dializă ultramodern din Lugoj, blocat de birocraţia din Sănătate. Este vorba de o investiţie privată care are dotări de ultimă oră, dar stă cu lacătul pe uşă, deoarece comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății nu au elaborat criteriile și metodologia de selecție a furnizorilor privați,, care ar fi trebuit să fie încheiate la sfârşitul anului trecut. Detalii în pagina 5 a ediției de astăzi într-un material de Dan Timaru.

CJT cere Salprestului să achite o datorie de 24 de milioane de lei. Procesul prin care Consiliul Județean a dat în judecată firma de salubritate din Lugoj se judecă la Curtea Supremă, după alegeri. Un material de Daniel Dancea în pagina 6.

Primăria Lugoj a pierdut și ultimul proces cu Curtea de Conturi. În acest dosar miza este uriașă, fiind vorba de un prejudiciu de 700.000 de euro care trebuie recuperat. Curtea are deja înregistrată o plângere către DNA care a rămas deschisă pe tot timpul derulării procesului. Detalii în ediția de astăzi Cetățeanul.

Alte titluri ale ediției cu numărul 45 sunt: Antenele de telefonie aprind spiritele într-un bloc din Lugoj; Liceul „Aurel Vlaicu” cere bani la U.E. ca să-şi mansardeze clădirea; Doar trei terase din Lugoj au primit aprobare de funcționare; Bursă de studii din SUA de peste 80.000 de mii de dolari pentru o elevă din Lugoj; Un lugojean plecat la să caute aur în Ghana povesteşte cum e traiul în Africa; Asociaţia Casinei din Lugoj, una dintre cele active organizaţii culturale; Luminiţa Trombiţaş, componentă de bază echipei de volei a Lugojului, şi-a reziliat contractul.

De săptămâna trecută, un concurs nou în Cetățeanul. 10 cititori norocoși vor fi premiați cu câte un miel. Tot ce aveți de făcut este să colecționați trei taloane din următoarele trei ediții și să le depuneți până pe 26 aprilie la urnele de la punctele de vânzare a ziarului. Pe lângă acesta, din paginile ziarului mai puteţi decupa taloanele pentru Cetăţeanul îţi face plinul, Coşul pensionarului sau Cetăţeanul îţi plăteşte utilităţile.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017

Rings 3, noua apariţie la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Un bărbat de lângă Lugoj a înapoiat 2.200 de euro poliţiei, găsiţi într-un portmoneu

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva, promis pentru deschidere în acest an

Daniel Dancea21 februarie 2017

[FOTO] Primele imagini din hipermarketul Kaufland din Lugoj! Când se deschide pentru clienţi

Gabriel Iosa20 februarie 2017

Cafea, ţigări şi băutură de contrabandă, confiscate la Lugoj de către jandarmi

Gabriel Iosa17 februarie 2017

„Regele” mall-urilor începe construcția celei mai înalte clădiri din România, la Timișoara

Daniel Dancea16 februarie 2017

VIDEO Un ţigan ameninţă doi poliţişti că “le va smulge pielea”, pentru că au intrat peste el şi i-au luat banii, împreună cu alţi ţigani

Cetateanul16 februarie 2017

Comercianţii de mărţişoare se pregătesc să îşi vândă produsele la Lugoj

Gabriel Iosa16 februarie 2017

Bombe pe roţi! Maşinile de pe străzile din Lugoj sunt vechi de zeci de ani

Gabriel Iosa16 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: