Actualitate

Avertisment de la Garda de Mediu: “Legea ne permite să oprim staţia de epurare. Imaginaţi-vă Lugojul invadat de ape uzate”

Avertisment de la Garda de Mediu: “Legea ne permite să oprim staţia de epurare. Imaginaţi-vă Lugojul invadat de ape uzate”

Autoliv

Ediţia cu numărul 45 a săptămânalului Cetăţeanul a apărut joi dimineaţa la chioşcuri. Principalul subiect tratat în publicaţie îl reprezintă avertismentul Gărzii de Mediu privind staţia de epurare, intrată deja în istorie ca fiind cea mai costisitoare lucrare eşuată a Lugojului. Lucrările începute în 2009 ar fi trebuit să se încheie în 30 martie 2010, dar nu sunt finalizate nici în prezent. Conform firmei care trebuie s-o pună în funcțiune, încă mai trebuie investită suma de 300.000 de euro în finalizarea lucrărilor inițiale.

Un candidat la Primăria Lugoj dezvăluie cum s-ar fi făcut schimbul prin care Primăria a cedat 16 hectare lui Florin Măran pe strada Timișoarei contra terenului și locuințelor de pe partea stângă a străzii Herendeștiului. Motivul invocat de autoritatea locală a fost acela al rezolvării unei probleme sociale, deoarece în clădirile situate pe strada Herendeștiului (aflate în proprietatea Technocer S.R.L.), locuiau persoane defavorizate, în chirie, persoane care, conform proprietarului de la acea vreme, urmau să fie evacuate. Materialul pe larg în pagina 3 a săptămânalului.

Un centru de dializă ultramodern din Lugoj, blocat de birocraţia din Sănătate. Este vorba de o investiţie privată care are dotări de ultimă oră, dar stă cu lacătul pe uşă, deoarece comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății nu au elaborat criteriile și metodologia de selecție a furnizorilor privați,, care ar fi trebuit să fie încheiate la sfârşitul anului trecut. Detalii în pagina 5 a ediției de astăzi într-un material de Dan Timaru.

CJT cere Salprestului să achite o datorie de 24 de milioane de lei. Procesul prin care Consiliul Județean a dat în judecată firma de salubritate din Lugoj se judecă la Curtea Supremă, după alegeri. Un material de Daniel Dancea în pagina 6.

Primăria Lugoj a pierdut și ultimul proces cu Curtea de Conturi. În acest dosar miza este uriașă, fiind vorba de un prejudiciu de 700.000 de euro care trebuie recuperat. Curtea are deja înregistrată o plângere către DNA care a rămas deschisă pe tot timpul derulării procesului. Detalii în ediția de astăzi Cetățeanul.

Alte titluri ale ediției cu numărul 45 sunt: Antenele de telefonie aprind spiritele într-un bloc din Lugoj; Liceul „Aurel Vlaicu” cere bani la U.E. ca să-şi mansardeze clădirea; Doar trei terase din Lugoj au primit aprobare de funcționare; Bursă de studii din SUA de peste 80.000 de mii de dolari pentru o elevă din Lugoj; Un lugojean plecat la să caute aur în Ghana povesteşte cum e traiul în Africa; Asociaţia Casinei din Lugoj, una dintre cele active organizaţii culturale; Luminiţa Trombiţaş, componentă de bază echipei de volei a Lugojului, şi-a reziliat contractul.

De săptămâna trecută, un concurs nou în Cetățeanul. 10 cititori norocoși vor fi premiați cu câte un miel. Tot ce aveți de făcut este să colecționați trei taloane din următoarele trei ediții și să le depuneți până pe 26 aprilie la urnele de la punctele de vânzare a ziarului. Pe lângă acesta, din paginile ziarului mai puteţi decupa taloanele pentru Cetăţeanul îţi face plinul, Coşul pensionarului sau Cetăţeanul îţi plăteşte utilităţile.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017

Atitudinea care face diferența

Cetateanul19 aprilie 2017

VIDEO – “Fast & furious 8” ajunge și la Cinema “Bela Lugosi”. Ce alte filme mai puteți vedea la cinematograful lugojean

Cetateanul18 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: