Aviaţia de la Caransebeş

0

Două elicoptere pentru misiuni de salvare, dintr-un total de 12 ce vor fi achiziţionate de către Inspectoratul General al Aviaţiei, vor fi dislocate la Unitatea Specială de Aviaţie de la Caransebeş.

„Este vorba de exprimarea acordului pentru transmiterea unor imobile şi terenuri aflate în domeniul public al judeţului Caraş-Severin şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne, în speţă Inspectoratului General de Aviaţie, în domeniul public al statului şi în administrarea deţinătorului dreptului real corespunzător proprietăţii publice, acesta fiind Inspectoratul General de Aviaţie. Practic, MAI ne solicită acordul privind transmiterea acestor imobile pentru care Inspectoratul General de Aviaţie avea drept real de administrare pe 99 de ani, pentru derularea unei investiţii cu fonduri europene, şi anume, achiziţia unor elicoptere. Prin urmare, dacă acest transfer va fi realizat, la Aeroportul din Caransebeş vor fi transferate două elicoptere din cele 12 achiziţionate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

În 2014, Inspectoratul General de Aviaţie a primit în administrare, de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, mai multe terenuri şi clădiri ale fostului aeroport din Caransebeş. Aici ar fi trebuit să aterizeze şi să decoleze aeronave IGAv şi elicoptere SMURD şi ale Poliţiei de Frontieră, însă, în realitate, baza nu a funcţionat niciodată. O şansă ca acest lucru să se întâmple se întrevede acum, dar este nevoie ca Inspectoratul General de Aviaţie să deţină în proprietate terenurile şi clădirile pe care le administrează.

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul pentru transfer, în şedinţă ordinară, aşa încât, în momentul de faţă, mai rămâne doar ca MAI să emită o hotărâre prin care acesta să fie efectuat.

Sursa: News24.ro.

Citește și