ALDE

Cetateanul

Actualitate

Bacalaureat 2015. A început proba orală la Limba și literatura română

Bacalaureat 2015. A început proba orală la Limba și literatura română

Cetateanul Lugoj

PMP

Absolvenții de clasa a XII-a au început astăzi examenele orale ale bacalaureatului, cu testarea competenţelor de comunicare în limba română. Proba se va desfăşura şi în zilele următoare, sub supravegherea camerelor video.

Candidaţii au intrat în sala de examen în ordinea afişată pe liste, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. Deşi nu se dau note şi rezultatul obţinut la această probă nu se calculează la media finală de la Bac 2015, un candidat nu poate promova examenul dacă nu participă şi la probele orale.

Conform regulamentului este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Dacă sunt prinşi, elevii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu. Ca procedură, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată drept ciornă.

”Prima probă este proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba și literatura română. Avem, ca număr de candidați, 35 de candidați din promoția curentă și avem un candidat din promoțiile anteriare. Pentru că avem un număr de 36 de candidați, avem două comisii și proba se va termina astăzi la noi la liceu. Menționez că sălile sunt supravegheate video și audio”, a declarat prof. Marcela Pop, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Tinerii care au ieşit primii din testare spun că subiectele au respectat modelele publicate de minister şi, pentru că s-au pregătit, nu le-au dat prea multe bătăi de cap.

”La început am avut emoții foarte mari, nu mă așteptam să fie așa ușor când am intrat în sală. Am mai lucrat pe subiecte de acest fel, nu m-am așteptat să fie așa ușor și au trecut emoțiile când am văzut subiectele. În ceea ce privește probele scrise, la română nu am emoții, am lucrat și acum știu despre ce este vorba, la bilogie așa și așa, dar la matematică am emoții foarte mari”, ne-a spus un elev de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Bacalaureatul va continua în intervalul 10-12 iunie, cu proba orală în limba maternă, între 15-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 – 26 iunie se va desfăşura proba orală la o limbă straină. Prima probă scrisă va avea loc pe 29 iunie, la limba şi literatura română. Proba scrisă de limba şi literatura maternă este programată pe 30 iunie, iar cea obligatorie a profilului este programată pe 1 iulie. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 3 iulie.

Pe data de 6 iulie vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 10 iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016

Descoperire macabră! Cadavrul unui bărbat, găsit plutind pe un râu la doi paşi de Lugoj

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

Subway, cel mai mare lanţ de localuri fast food din lume ar putea ajunge la Lugoj! McDonalds şi KFC nu au acceptat

Gabriel Iosa6 decembrie 2016

[FOTO] Cât costă şi ce oferă spre vânzare comercianţii de la Târgul de Crăciun din Lugoj

Gabriel Iosa6 decembrie 2016

Brad Pitt joacă în „Aliatul”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa6 decembrie 2016