Actualitate

Bacalaureat 2015. A început proba orală la Limba și literatura română

Bacalaureat 2015. A început proba orală la Limba și literatura română

Cetateanul Lugoj

Absolvenții de clasa a XII-a au început astăzi examenele orale ale bacalaureatului, cu testarea competenţelor de comunicare în limba română. Proba se va desfăşura şi în zilele următoare, sub supravegherea camerelor video.

Candidaţii au intrat în sala de examen în ordinea afişată pe liste, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. Deşi nu se dau note şi rezultatul obţinut la această probă nu se calculează la media finală de la Bac 2015, un candidat nu poate promova examenul dacă nu participă şi la probele orale.

Conform regulamentului este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Dacă sunt prinşi, elevii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu. Ca procedură, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată drept ciornă.

”Prima probă este proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba și literatura română. Avem, ca număr de candidați, 35 de candidați din promoția curentă și avem un candidat din promoțiile anteriare. Pentru că avem un număr de 36 de candidați, avem două comisii și proba se va termina astăzi la noi la liceu. Menționez că sălile sunt supravegheate video și audio”, a declarat prof. Marcela Pop, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Tinerii care au ieşit primii din testare spun că subiectele au respectat modelele publicate de minister şi, pentru că s-au pregătit, nu le-au dat prea multe bătăi de cap.

”La început am avut emoții foarte mari, nu mă așteptam să fie așa ușor când am intrat în sală. Am mai lucrat pe subiecte de acest fel, nu m-am așteptat să fie așa ușor și au trecut emoțiile când am văzut subiectele. În ceea ce privește probele scrise, la română nu am emoții, am lucrat și acum știu despre ce este vorba, la bilogie așa și așa, dar la matematică am emoții foarte mari”, ne-a spus un elev de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Bacalaureatul va continua în intervalul 10-12 iunie, cu proba orală în limba maternă, între 15-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 – 26 iunie se va desfăşura proba orală la o limbă straină. Prima probă scrisă va avea loc pe 29 iunie, la limba şi literatura română. Proba scrisă de limba şi literatura maternă este programată pe 30 iunie, iar cea obligatorie a profilului este programată pe 1 iulie. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 3 iulie.

Pe data de 6 iulie vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 10 iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[FOTO] Primele imagini din hipermarketul Kaufland din Lugoj! Când se deschide pentru clienţi

Gabriel Iosa20 februarie 2017

Cafea, ţigări şi băutură de contrabandă, confiscate la Lugoj de către jandarmi

Gabriel Iosa17 februarie 2017

„Regele” mall-urilor începe construcția celei mai înalte clădiri din România, la Timișoara

Daniel Dancea16 februarie 2017

VIDEO Un ţigan ameninţă doi poliţişti că “le va smulge pielea”, pentru că au intrat peste el şi i-au luat banii, împreună cu alţi ţigani

Cetateanul16 februarie 2017

Comercianţii de mărţişoare se pregătesc să îşi vândă produsele la Lugoj

Gabriel Iosa16 februarie 2017

Bombe pe roţi! Maşinile de pe străzile din Lugoj sunt vechi de zeci de ani

Gabriel Iosa16 februarie 2017

Proiecte europene de 25 de milioane de euro, moștenite de Călin Dobra de la Sorin Grindeanu, retrase pentru a fi refăcute

Daniel Dancea15 februarie 2017

OFICIAL! Când se deschid cei 15 kilometri de autorstradă dintre Traian Vuia şi Margina

Gabriel Iosa15 februarie 2017

OFICIAL! Data şi ora la care se deschide noul hypermarket Kaufland din Lugoj

Gabriel Iosa14 februarie 2017

TIR-urile şi autobuzele, verificate de poliţiştii lugojeni în cadrul acţiunii „Truck&Bus”

Gabriel Iosa14 februarie 2017

Mii de elevi lugojeni s-au întors la clase! Când încep examenele

Gabriel Iosa13 februarie 2017

Mai sunt doar câteva bilete! 50 Shades Darker, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa13 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: