Actualitate

Bacalaureat 2015. A început proba orală la Limba și literatura română

Bacalaureat 2015. A început proba orală la Limba și literatura română

Autoliv

Absolvenții de clasa a XII-a au început astăzi examenele orale ale bacalaureatului, cu testarea competenţelor de comunicare în limba română. Proba se va desfăşura şi în zilele următoare, sub supravegherea camerelor video.

Candidaţii au intrat în sala de examen în ordinea afişată pe liste, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. Deşi nu se dau note şi rezultatul obţinut la această probă nu se calculează la media finală de la Bac 2015, un candidat nu poate promova examenul dacă nu participă şi la probele orale.

Conform regulamentului este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare. Dacă sunt prinşi, elevii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu. Ca procedură, candidatul extrage un bilet şi primeşte hârtie ştampilată drept ciornă.

”Prima probă este proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba și literatura română. Avem, ca număr de candidați, 35 de candidați din promoția curentă și avem un candidat din promoțiile anteriare. Pentru că avem un număr de 36 de candidați, avem două comisii și proba se va termina astăzi la noi la liceu. Menționez că sălile sunt supravegheate video și audio”, a declarat prof. Marcela Pop, directoarea adjunctă a Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Tinerii care au ieşit primii din testare spun că subiectele au respectat modelele publicate de minister şi, pentru că s-au pregătit, nu le-au dat prea multe bătăi de cap.

”La început am avut emoții foarte mari, nu mă așteptam să fie așa ușor când am intrat în sală. Am mai lucrat pe subiecte de acest fel, nu m-am așteptat să fie așa ușor și au trecut emoțiile când am văzut subiectele. În ceea ce privește probele scrise, la română nu am emoții, am lucrat și acum știu despre ce este vorba, la bilogie așa și așa, dar la matematică am emoții foarte mari”, ne-a spus un elev de clasa a XII-a de la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”.

Bacalaureatul va continua în intervalul 10-12 iunie, cu proba orală în limba maternă, între 15-19 iunie va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 – 26 iunie se va desfăşura proba orală la o limbă straină. Prima probă scrisă va avea loc pe 29 iunie, la limba şi literatura română. Proba scrisă de limba şi literatura maternă este programată pe 30 iunie, iar cea obligatorie a profilului este programată pe 1 iulie. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 3 iulie.

Pe data de 6 iulie vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 10 iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Tensiunile dintre clanurile de romi din Lugoj au ajuns la cote maxime. Cu Poliția la ușă, țiganii s-au atacat peste gardul caselor în care locuiesc

Daniel Dancea29 aprilie 2017

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Daniel Dancea29 aprilie 2017

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: