Educație

Bacalaureat 2015 Elevii lugojeni sunt ”experimentaţi” la limba română

Bacalaureat 2015 Elevii lugojeni sunt ”experimentaţi” la limba română

Autoliv

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş au centralizat rezultatele de la proba de evaluare a competenţelor lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat 2015. Potrivit statisticii, cei mai mulţi dintre elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a din Lugoj sunt „experimentaţi” la limba şi literatura română (65,05 %). Calificativul „avansat” a fost obținut de 21,3%, iar cel de nivel ”mediu” de 12,27 %.

Elevii din clasa a XII-a din cadrul Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu” au respectat tradiţia de a fi cei mai buni candidaţi şi în acest an. În urma testării competenţelor lingvistice, din cei 163 de candidaţi, 147 au obţinut calificativul „experimentat” şi 16 „avansat”. Și elevii Colegiului Naţional „Iulia Hasdeu” s-au remarcat prin rezultate foarte bune. Aici, la proba orală la limba română s-au înscris 182 de elevi. Dintre aceştia, 100 au obţinut calificativul „experimentat”, 42 „avansat” şi 40 „mediu”.

”Rezultatele obținute au fost pe măsura așteptărilor noastre. Le dorim absolvenților de clasa a XII-a succes la toate probele din cadrul examenului de bacalaureat”, a declarat prof. Mihaela Bînă, directoarea adjunctă a Colegiului Național ”Coriolan Brediceanu”.

În ceea ce privește evaluarea la proba orală în limba maternă, în Lugoj au participat 14 elevi de la Colegiul ”Brediceanu”, dintre care 11 au obținut calificativul ”experimentat” la germană și trei ”avansat”. De asemenea, au mai participat la această probă 11 elevi de la Colegiul ”Hasdeu”, la limba ucraineană, dintre care patru cu calificativul ”experimentat”, cinci ”avansat” și doi ”mediu”.

Bacalaureatul va continua în intervalul 15-19 iunie, cu evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 – 26 iunie se va desfăşura proba orală la o limbă straină. Prima probă scrisă va avea loc pe 29 iunie, la limba şi literatura română. Proba scrisă de limba şi literatura maternă este programată pe 30 iunie, iar cea obligatorie a profilului este programată pe 1 iulie. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 3 iulie.

Pe data de 6 iulie vor fi afişate rezultatele. În aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00, pot fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale se vor afişa pe 10 iulie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017

Elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj, bolnavă de TBC! Conducerea şcolii a trimis restul clasei la analize

Gabriel Iosa20 martie 2017

O elevă din Lugoj e cea mai bună din judeţ la Logică. Va reprezenta Timişul la olimpiada naţională

Cetateanul14 martie 2017

Nu s-a putut abţine! Elev din Făget, prins cu telefonul la simularea de luni

Gabriel Iosa13 martie 2017

Elevii din Lugoj se pregătesc de simulări! Vezi aici calendarul probelor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Gabriel Iosa10 martie 2017

Doi elevi de la “Brediceanu” reprezintă Timişul la Olimpiada naţională de chimie. Ce premii au mai obţinut elevii colegiului

Daniel Groza7 martie 2017

[FOTO] Revoltă a părinţilor la o şcoală din Lugoj! Plângerea a ajuns pe masa primarului şi poliţiei

Gabriel Iosa3 martie 2017

Donaţie de monitoare la şcolile din Lugoj, din partea Clubului Rotary

Gabriel Iosa2 martie 2017

VIDEO – Anchetă la centrul de plasament din Lugoj după acuzaţii grave lansate de copii: „Ne bat şi ne iau din bunuri“

Daniel Groza21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: