Social

„Balta lui Trițoiu” de la Făget s-a transformat într-o veritabilă junglă unde legea o fac braconierii

„Balta lui Trițoiu” de la Făget s-a transformat într-o veritabilă junglă unde legea o fac braconierii

Autoliv

Rămasă moștenire de pe vremea fostei orânduiri, „Balta lui Trițoiu” poartă și astăzi numele primarului comunist care a amenajat-o ca bază de agrement pentru clasa muncitoare. După ’89, balta a fost lăsată în paragină, iar gardul care împrejmuia oglinda de apă a fost dezafectat de către cetățenii certați cu legea și puși pe căpătuială. Cu toate că balta făcea parte din patrimoniul primăriei, niciun primar postdecembrist nu s-a gândit să o integreze în circuitul cotidian.

În urmă cu un an, balta a fost concesionată firmei Dam Service, care nici până în ziua de azi nu a trecut la reamenajarea ei, cu toate că în contractul de concesiune, în mod sigur este stipulat acest lucru. În urmă cu două săptămâni, pe luciul apei pluteau opt somni uriași care și-au găsit sfârșitul electrocutați de niște braconieri locali. În apropierea bălții, există un tablou de alimentare cu energie electrică, la care are acces oricine, deoarece acesta nu este prevăzut cu lacăt. Și astăzi se mai văd plutind câțiva pești aflați în putrefacție avansată și nicio autoritate nu s-a sesizat din oficiu pentru prinderea și pedepsirea făptașilor.

„Balta despre care se face vorbire a fost concesionată în urmă cu un an firmei Dam Service. Aceasta dorea să acceseze fonduri europene pentru transformarea iazului într-un loc de agrement. Se pare că proiectul a eșuat, iar dacă utilizatorul nu va reuși să respecte contractul de concesiune vom fi nevoiți să-l reziliem și să trecem balta din nou în patrimoniul primăriei”, a declarat Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Până lucrurile se vor clarifica, ochiul de baltă, în loc să fie o oază de sănătate, rămâne o junglă în care legea o fac braconierii. Faptul că nu există un gard care să împiedice accesul persoanelor străine în incinta privată poate genera în viitor probleme neplăcute beneficiarului.

„Din cauza piedicilor întâmpinate, cred că voi renunța la proiectul inițial. Sunt în discuții cu cineva și dacă nu vom găsi soluții și surse de finanțare, voi face demersuri de renunțare la baltă. M-a surprins fapta reprobabilă a braconierilor. Am dispus imediat debranșarea panoului de distribuție de la rețeaua electrică. Proprietatea privată nu este respectată. Am pus afișe care menționau că accesul persoanelor străine este interzis dar nimeni nu le respectă”, precizează Mihai Dusllop, patronul Firmei Dam Service și utilizatorul bălții din Făget.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Cornel

    5 octombrie 2016 at 14:48

    Aici se ajunge,atunci cand contractele de concesiune sunt incheiate pe genunchi.Oare in contract nu sunt prevazute clauze clare prin care Primaria Faget sa pretinda daune concesionarului ?

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

CFR suplimentează trenurile în toată ţara, ca să ducă turiştii pe litoral de 1 Mai

Cetateanul26 aprilie 2017

Primarii din Ţara Făgetului mai speră la Carpaticus Arena, un proiect grandios, care ar aduce 500 de locuri de muncă

Cetateanul25 aprilie 2017

Primăria vrea să dea gratuit fraţilor Olariu centrala din Micro IV. Ultimul cuvânt îl au consilierii locali

Daniel Groza24 aprilie 2017

Pâinea rustică a Brutăriei Ardelean, locul II pe țară. Cetăţeanul vă prezintă reţeta după care este făcută

Daniel Groza20 aprilie 2017

Stocuri de sânge la minim. Timișenii sunt chemați să doneze

Cetateanul20 aprilie 2017

FOTO – Adventure Park Nădrag e gata! Primăria caută pe cineva să-l administreze

Daniel Groza19 aprilie 2017

Retroparadă la Timișoara. Participă și lugojeanul cu cea mai mare colecție de autoturisme Dacia din România

Daniel Groza18 aprilie 2017

Uica Mihai recomadă drobul de pui, pentru cei care nu mănâncă miel. Cum îl pregăteşti acasă

Daniel Groza14 aprilie 2017

Trei reţete originale pentru gătit carnea de miel de la Uica Mihai, cel mai cunoscut bucătar din Banat

Daniel Groza13 aprilie 2017

Calitatea vietii la locul de munca, un element cheie pentru productivitatea companiilor

Daniel Groza12 aprilie 2017

Doi copii au ajuns la spital după ce le-a ars casa, într-un sat de lângă Lugoj. Imobilul a luat foc din neglijenţa mamei

Daniel Groza11 aprilie 2017

Bisericile datoare la bugetul Lugojului nu vor mai putea să primească finanţări de la Primărie

Cetateanul11 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: