Sport

Baschetul nu are loc la Lugoj! Competiţie care trebuia să se desfăşoare în oraş, mutată la Buziaş

Baschetul nu are loc la Lugoj! Competiţie care trebuia să se desfăşoare în oraş, mutată la Buziaş

Cetateanul Lugoj

Old Boys Lugoj, în colaborare cu ACS Pro Baschet organizează sâmbătă, 9 aprilie un turneu internaţional de baschet old boys, la care vor participa două echipe din localităţile sârbeşti Pancevo şi Novoselo, şi patru echipe româneşti, din Cluj, Timişoara, Arad şi Lugoj.

Competiţia se va desfăşura la Sala Sporturilor din Buzias, pe durata întregii zile, cu începere de la orele 10, pe sistem de grupe, semifinale şi finală. Cel mai tânăr jucător al turneului are 38 de ani, iar cel mai vârstnic 58.

Echipa Old Boys a Lugojului este formată din: Cristian Boncia, Alvin Mengherle, Ciprian Cîrlig, Stelian Vega, Cătălin Stancu, Cezar Buşan, Cristian Gogu, Sorin Micşa, Carol Bejan şi americanul Baron Nowerton. Aceasta a fost înfiinţată în urmă cu cinci ani, însă sportivii se cunosc între ei de mult mai mult timp.

“Toţi jucătorii participanţi la turneu sunt foşti baschetbalişti de prima şi a II-a ligă, care acum activează doar din plăcere”, a precizat Cătălin Stancu, principalul organizator al competiţiei.

Organizatorul a menţionat ca şi-ar fi dorit ca turneul să se desfăşoare la Lugoj, în Sala Sporturilor Lavinia Miloşovici, însă seniorii Lugojului la baschet nu au găsit înţelegere din partea celor care au sala în administrare.

“Mi-ar fi plăcut ca întrecerea să se desfăşoare la Lugoj. Ar fi fost frumos deoarece este orasul meu natal şi jucătorii echipei provin de aici, însă nu am găsit niciun suport din partea celor care au în administraţie Sala Sporturilor Lavinia Miloşovici. Explicaţia pe care ne-au dat-o a fost că nu cunosc programul echipei de handbal şi ca vor să evite să se suprapună meciurile. În plus, suma pentru închirierea sălii este mult mai rentabilă la Buziaş. Poate anul viitor vom găsi mai multă îngăduinţă să organizăm turneul acasă, nu în deplasare”, a adăugat Cătălin Stancu.

Organizatorul a mai declarat că şi-a propus să facă din organizarea acestui eveniment o tradiţie, că îşi doreşte să crească în intesitate, să aducă mai mulţi sportivi, mai multe echipe şi întrecerea să se desfăşoare pe parcursul mai multor zile.

“ Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru sprijin şi angajament şi sper ca evenimentul să se desfăşoare în mod festiv, pentru că avem toate ingredientele necesare, respectiv jucători de calitate din partea tuturor echipelor şi o sală bine pusă la punct şi echipată foarte bine din punct de vedere sportiv. De asemenea aş dori să-i mulţumesc doamnei profesoare Elena Ignat pentru ajutor în organizarea turneului”, a conchis Cătălin Stancu, principalul organizator.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. coralia

    5 aprilie 2016 at 21:35

    DACA AR EXISTA UN ANTRENOR ADEVARAT LA LUGOJ CHIAR S-AR DEZVOLTA O SECTIE ADEVARATA DE BASCHET…asa mai asteptati CSM ar trebui sa evalueze putin situatia deoarece potential uman exista dar nu are cine sa se ocupe serios de el…

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Handbaliştii s-au reunit pentru a pregăti Cupa de Iarnă

Alina Damian20 ianuarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj vor juca în deplasare la Unic Piatra Neamţ primul meci oficial din 2017

Alina Damian20 ianuarie 2017

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: