Sport

Baschetul nu are loc la Lugoj! Competiţie care trebuia să se desfăşoare în oraş, mutată la Buziaş

Baschetul nu are loc la Lugoj! Competiţie care trebuia să se desfăşoare în oraş, mutată la Buziaş

Autoliv

Old Boys Lugoj, în colaborare cu ACS Pro Baschet organizează sâmbătă, 9 aprilie un turneu internaţional de baschet old boys, la care vor participa două echipe din localităţile sârbeşti Pancevo şi Novoselo, şi patru echipe româneşti, din Cluj, Timişoara, Arad şi Lugoj.

Competiţia se va desfăşura la Sala Sporturilor din Buzias, pe durata întregii zile, cu începere de la orele 10, pe sistem de grupe, semifinale şi finală. Cel mai tânăr jucător al turneului are 38 de ani, iar cel mai vârstnic 58.

Echipa Old Boys a Lugojului este formată din: Cristian Boncia, Alvin Mengherle, Ciprian Cîrlig, Stelian Vega, Cătălin Stancu, Cezar Buşan, Cristian Gogu, Sorin Micşa, Carol Bejan şi americanul Baron Nowerton. Aceasta a fost înfiinţată în urmă cu cinci ani, însă sportivii se cunosc între ei de mult mai mult timp.

“Toţi jucătorii participanţi la turneu sunt foşti baschetbalişti de prima şi a II-a ligă, care acum activează doar din plăcere”, a precizat Cătălin Stancu, principalul organizator al competiţiei.

Organizatorul a menţionat ca şi-ar fi dorit ca turneul să se desfăşoare la Lugoj, în Sala Sporturilor Lavinia Miloşovici, însă seniorii Lugojului la baschet nu au găsit înţelegere din partea celor care au sala în administrare.

“Mi-ar fi plăcut ca întrecerea să se desfăşoare la Lugoj. Ar fi fost frumos deoarece este orasul meu natal şi jucătorii echipei provin de aici, însă nu am găsit niciun suport din partea celor care au în administraţie Sala Sporturilor Lavinia Miloşovici. Explicaţia pe care ne-au dat-o a fost că nu cunosc programul echipei de handbal şi ca vor să evite să se suprapună meciurile. În plus, suma pentru închirierea sălii este mult mai rentabilă la Buziaş. Poate anul viitor vom găsi mai multă îngăduinţă să organizăm turneul acasă, nu în deplasare”, a adăugat Cătălin Stancu.

Organizatorul a mai declarat că şi-a propus să facă din organizarea acestui eveniment o tradiţie, că îşi doreşte să crească în intesitate, să aducă mai mulţi sportivi, mai multe echipe şi întrecerea să se desfăşoare pe parcursul mai multor zile.

“ Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru sprijin şi angajament şi sper ca evenimentul să se desfăşoare în mod festiv, pentru că avem toate ingredientele necesare, respectiv jucători de calitate din partea tuturor echipelor şi o sală bine pusă la punct şi echipată foarte bine din punct de vedere sportiv. De asemenea aş dori să-i mulţumesc doamnei profesoare Elena Ignat pentru ajutor în organizarea turneului”, a conchis Cătălin Stancu, principalul organizator.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. coralia

    5 aprilie 2016 at 21:35

    DACA AR EXISTA UN ANTRENOR ADEVARAT LA LUGOJ CHIAR S-AR DEZVOLTA O SECTIE ADEVARATA DE BASCHET…asa mai asteptati CSM ar trebui sa evalueze putin situatia deoarece potential uman exista dar nu are cine sa se ocupe serios de el…

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: