Bayer a cheltuit 10 miliarde de dolari în urma deprecierii, conflictul Roundup, îl costă și mai mult

0

Bayer BAYGn.DE și-a asumat cheltuieli de depreciere de 9,25 miliarde de euro (10,79 miliarde de dolari) și a declarat că, costurile soluționării sale în legătură cu distrugătorul de buruieni al Roundup care cauzează cancer ar fi mai mari, deoarece preluarea monturilor Monsanto reprezintă o povară.

Reducerile, determinate de o cerere mai scăzută din partea fermierilor din cauza prețurilor scăzute la biocombustibili și de o creștere de aproximativ 750 de milioane de dolari a costurilor de a se înțelege cu reclamanții SUA în cadrul Roundup, au dus la o pierdere înainte de dobânzi și impozite de 9,4 miliarde de euro în al treilea trimestru, se spunea luni. Bayer a fost prins în litigii cu privire la Roundup, pe baza erbicidului glifosat, ca urmare a preluării Monsanto din 2018 pentru aproximativ 63 de miliarde de dolari, ceea ce l-a făcut cel mai mare furnizor mondial de semințe și pesticide.

„Impactul pandemiei (coronavirusului) pune o presiune suplimentară asupra Diviziei noastre de Științe a Culturilor.

De asemenea, ne confruntăm cu efecte valutare negative ”, a spus directorul financiar, Wolfgang Nickl, adăugând că o depreciere masivă a realului brazilian cântărește foarte mult asupra afacerilor de pe a doua cea mai mare piață agricolă din lume.

Compania a anticipat, la 30 septembrie, cheltuieli de depreciere în intervalul mediu sau mare de miliarde de euro pentru activele agricole și a avertizat despre o ușoară scădere a câștigurilor de bază pe acțiune din 2021, cântărind acțiunile Bayer.

Bayer a încheiat un acord general de 11 miliarde de dolari cu avocații reclamanților americani în iunie, dar un judecător a discutat ulterior cu un acord secundar privind viitoarele cazuri care ar putea fi încă depuse, cunoscut sub numele de plan de clasă.

Abordarea acestor preocupări se va dovedi cu aproximativ 750 de milioane de dolari mai costisitoare, a declarat luni.

„Bayer a luat o prevedere suplimentară în al treilea trimestru pentru a acoperi costul crescut al unui plan de clasă revizuit, întrucât este suficient de departe în timpul negocierilor să știm că noul plan va ajunge la aproximativ 2 miliarde de dolari SUA, o creștere față de costul inițial de 1,25 miliarde de dolari SUA ”, a declarat Bayer în declarația sa.

Citeste continuarea Bayer a cheltuit 10 miliarde de dolari în urma deprecierii, conflictul Roundup, îl costă și mai mult

Citește și