Administrație

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Cetateanul Lugoj

SPA-ul din Lugoj e și acum cu lacătul pe ușă, chiar dacă a fost inaugurat în luna mai, iar primarul a promis vehement că în maxim o lună de zile va fi deschis populației. Investiție de aproape 4 milioane de lei, din bugetul local, bazinul acoperit de la Lugoj trebuia să fie deschis în 2015.

În mai 2016, în plină campanie electorală, Francisc Boldea a forțat inaugurarea bazinului acoperit din Lugoj, deși cunoștea foarte bine și la acea oră toate problemele care blochează investiția. Manifestarea a fost cam ca pe vremea regimului comunist, primarul Boldea dând dispoziție să fie aduși și băgați în jacuzzi tinerii de la Ansamblul de Dansuri “Lugojana”, majorete și popi care să dea culoare evenimentului.

Însă asta nu l-a mulțumit pe actualul primar. La câteva zile după inaugurare, într-o ședință de partid și-a muștruluit colegii că nu au fost în stare să aducă mai multă lume la inaugurare. Evenimentul din mai a fost subiect de bășcălie și pentru presa centrală, care a arătat că la Lugoj s-a inaugurat un bazin, închis imediat după manifestare.

Primarul dă vina pe constructor, constructorul scoate la iveală greșeli grave de proiectare

Din mai, a trecut luna de zile pe care primarul o dădea ca necesară pentru obținerea avizelor și angajarea personalului ca bazinul să fie deschis populației. E 15 septembrie și Cetățeanul i-a cerut primarului Francisc Boldea să explice de ce nu e deschis SPA-ul nici la această dată. Francisc Boldea și-a schimbat declarațiile și dă vina exclusiv pe constructor. “Le-am cerut șefului de la Urbanism și celui de la Direcția Tehnică să evalueze situația de acolo cu constructorul, care are depusă o garanție pe care cred că o să o luăm și o să o folosim la continuarea lucrărilor”, a declarat primarul Francisc Boldea pentru Cetățeanul, fără să poată preciza dacă în acest an bazinul va funcționa.

Constructorul susține însă că declarațiile primarului nu sunt adevărate și că blocarea investiție ține de greșelile făcute în proiect. “Eu ca să pot continua lucrările depind de dispoziția de șantier pe care trebuie să o dea proiectantul. Eu nu pot să lucrez fără să am o dovadă că proiectanții nu rezolvă ce au greșit. Nu pot să finalizez lucrările cu cazanul de 35 de kilowați, pentru că ăla e pentru o casă, nu pentru un ștrand.  Asta e doar un exemplu. Ei trebuie să schimbe soluțiile tehnice care nu corespund, inclusiv la partea de tubulatură”, a spus Nelu George, patronul firmei de construcții care lucrează la bazinul acoperit. Acesta a mai precizat că a cerut aceste documente de luni de zile, dar că nici în prezent nu le-a primit și că nu va relua lucrările până problemele nu vor fi rezolvate.

Inagini de la inaugurarea bazinului

inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (19) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (18) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (17) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (16)  inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (22) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (14) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (13) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (11)

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    15 septembrie 2016 at 17:54

    Primaria nu se poate atinge de acea garantie. Dar primarul vorbeste doar neadevaruri.

  2. Pingback: Boldea îi trimite pe lugojeni la strandul din Mako, cu reducere 25% pentru cei cu „buletin de Lugoj” | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

Un sat de lângă Lugoj a fost împânzit de camere de supraveghere, din cauza furturilor din case

Gabriel Iosa21 decembrie 2016

Masacarul celor 80 de oi îi scoate pe vânători pe teren. Lupii din zonă intră în bătaia puștii!

Daniel Groza21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: