Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Administrație

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

SPA-ul din Lugoj e și acum cu lacătul pe ușă, chiar dacă a fost inaugurat în luna mai, iar primarul a promis vehement că în maxim o lună de zile va fi deschis populației. Investiție de aproape 4 milioane de lei, din bugetul local, bazinul acoperit de la Lugoj trebuia să fie deschis în 2015.

În mai 2016, în plină campanie electorală, Francisc Boldea a forțat inaugurarea bazinului acoperit din Lugoj, deși cunoștea foarte bine și la acea oră toate problemele care blochează investiția. Manifestarea a fost cam ca pe vremea regimului comunist, primarul Boldea dând dispoziție să fie aduși și băgați în jacuzzi tinerii de la Ansamblul de Dansuri “Lugojana”, majorete și popi care să dea culoare evenimentului.

Însă asta nu l-a mulțumit pe actualul primar. La câteva zile după inaugurare, într-o ședință de partid și-a muștruluit colegii că nu au fost în stare să aducă mai multă lume la inaugurare. Evenimentul din mai a fost subiect de bășcălie și pentru presa centrală, care a arătat că la Lugoj s-a inaugurat un bazin, închis imediat după manifestare.

Primarul dă vina pe constructor, constructorul scoate la iveală greșeli grave de proiectare

Din mai, a trecut luna de zile pe care primarul o dădea ca necesară pentru obținerea avizelor și angajarea personalului ca bazinul să fie deschis populației. E 15 septembrie și Cetățeanul i-a cerut primarului Francisc Boldea să explice de ce nu e deschis SPA-ul nici la această dată. Francisc Boldea și-a schimbat declarațiile și dă vina exclusiv pe constructor. “Le-am cerut șefului de la Urbanism și celui de la Direcția Tehnică să evalueze situația de acolo cu constructorul, care are depusă o garanție pe care cred că o să o luăm și o să o folosim la continuarea lucrărilor”, a declarat primarul Francisc Boldea pentru Cetățeanul, fără să poată preciza dacă în acest an bazinul va funcționa.

Constructorul susține însă că declarațiile primarului nu sunt adevărate și că blocarea investiție ține de greșelile făcute în proiect. “Eu ca să pot continua lucrările depind de dispoziția de șantier pe care trebuie să o dea proiectantul. Eu nu pot să lucrez fără să am o dovadă că proiectanții nu rezolvă ce au greșit. Nu pot să finalizez lucrările cu cazanul de 35 de kilowați, pentru că ăla e pentru o casă, nu pentru un ștrand.  Asta e doar un exemplu. Ei trebuie să schimbe soluțiile tehnice care nu corespund, inclusiv la partea de tubulatură”, a spus Nelu George, patronul firmei de construcții care lucrează la bazinul acoperit. Acesta a mai precizat că a cerut aceste documente de luni de zile, dar că nici în prezent nu le-a primit și că nu va relua lucrările până problemele nu vor fi rezolvate.

Inagini de la inaugurarea bazinului

inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (19) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (18) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (17) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (16)  inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (22) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (14) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (13) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (11)

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    15 septembrie 2016 at 17:54

    Primaria nu se poate atinge de acea garantie. Dar primarul vorbeste doar neadevaruri.

  2. Pingback: Boldea îi trimite pe lugojeni la strandul din Mako, cu reducere 25% pentru cei cu „buletin de Lugoj” | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

luminite craciun instalatii lugoj

Lugojul se pregăteşte de iarnă: deszăpezire, luminiţie, patinoar, Târg de Crăciun, oamenii străzii

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți susțin că taxa pentru apa de ploaie e încasată ilegal și cer suspendarea ei

Daniel Groza21 octombrie 2016
constandana-darova

Consilierul războinic dintr-un sat de lângă Lugoj, găsit în conflict de interese de către ANI

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
loc-de-joaca-copii-murdar-lugoj

Războiul contra ciorilor continuă! Primăria a instalat o “armă” modernă pentru a le face să plece

Daniel Groza18 octombrie 2016
primaria lugoj

Elba a dat în judecată Primăria pentru facturi neplătite în contractul în care Curtea de Conturi a găsit prejudiciu de peste 600.000 de euro

Daniel Groza17 octombrie 2016
gunoaie-centru

Centrul Lugojului, acoperit cu tone de gunoaie după Serbările Toamnei

Gabriel Iosa17 octombrie 2016
pml masina primarie boldea foto cetateanul lugoj (2)

Primarul Francisc Boldea, obligat să apară miercuri în faţa judecătorilor în Dosarul Elba. Va fi sau nu trimis în judecată?

Daniel Groza11 octombrie 2016
Primaria

Primăria Lugoj nu are căldură și din oră în oră rămâne și fără curent

Daniel Groza10 octombrie 2016
14536931_1093849147330960_1443902261_o

Semafoare inteligente și sens giratoriu în “intersecția morții” de pe centura Lugojului

Daniel Groza4 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți îi cer explicații primarului Boldea. Vor să știe cine este vinovat de eșecul lucrărilor la ștrand

Daniel Groza3 octombrie 2016
patinoar

Lugojul poate rămâne fără patinoar la iarnă! De vină este noua lege a achiziţiilor publice

Gabriel Iosa30 septembrie 2016
dscf3678-1170x600-c-center

Discuții aprinse în Consiliul Local din cauza cumpărării casei artistului Silviu Orăvitzan. Tranzacția a fost blocată!

Daniel Groza30 septembrie 2016