Autoliv Lugoj

Administrație

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Business Strategist

SPA-ul din Lugoj e și acum cu lacătul pe ușă, chiar dacă a fost inaugurat în luna mai, iar primarul a promis vehement că în maxim o lună de zile va fi deschis populației. Investiție de aproape 4 milioane de lei, din bugetul local, bazinul acoperit de la Lugoj trebuia să fie deschis în 2015.

În mai 2016, în plină campanie electorală, Francisc Boldea a forțat inaugurarea bazinului acoperit din Lugoj, deși cunoștea foarte bine și la acea oră toate problemele care blochează investiția. Manifestarea a fost cam ca pe vremea regimului comunist, primarul Boldea dând dispoziție să fie aduși și băgați în jacuzzi tinerii de la Ansamblul de Dansuri “Lugojana”, majorete și popi care să dea culoare evenimentului.

Însă asta nu l-a mulțumit pe actualul primar. La câteva zile după inaugurare, într-o ședință de partid și-a muștruluit colegii că nu au fost în stare să aducă mai multă lume la inaugurare. Evenimentul din mai a fost subiect de bășcălie și pentru presa centrală, care a arătat că la Lugoj s-a inaugurat un bazin, închis imediat după manifestare.

Primarul dă vina pe constructor, constructorul scoate la iveală greșeli grave de proiectare

Din mai, a trecut luna de zile pe care primarul o dădea ca necesară pentru obținerea avizelor și angajarea personalului ca bazinul să fie deschis populației. E 15 septembrie și Cetățeanul i-a cerut primarului Francisc Boldea să explice de ce nu e deschis SPA-ul nici la această dată. Francisc Boldea și-a schimbat declarațiile și dă vina exclusiv pe constructor. “Le-am cerut șefului de la Urbanism și celui de la Direcția Tehnică să evalueze situația de acolo cu constructorul, care are depusă o garanție pe care cred că o să o luăm și o să o folosim la continuarea lucrărilor”, a declarat primarul Francisc Boldea pentru Cetățeanul, fără să poată preciza dacă în acest an bazinul va funcționa.

Constructorul susține însă că declarațiile primarului nu sunt adevărate și că blocarea investiție ține de greșelile făcute în proiect. “Eu ca să pot continua lucrările depind de dispoziția de șantier pe care trebuie să o dea proiectantul. Eu nu pot să lucrez fără să am o dovadă că proiectanții nu rezolvă ce au greșit. Nu pot să finalizez lucrările cu cazanul de 35 de kilowați, pentru că ăla e pentru o casă, nu pentru un ștrand.  Asta e doar un exemplu. Ei trebuie să schimbe soluțiile tehnice care nu corespund, inclusiv la partea de tubulatură”, a spus Nelu George, patronul firmei de construcții care lucrează la bazinul acoperit. Acesta a mai precizat că a cerut aceste documente de luni de zile, dar că nici în prezent nu le-a primit și că nu va relua lucrările până problemele nu vor fi rezolvate.

Inagini de la inaugurarea bazinului

inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (19) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (18) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (17) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (16)  inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (22) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (14) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (13) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (11)

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    15 septembrie 2016 at 17:54

    Primaria nu se poate atinge de acea garantie. Dar primarul vorbeste doar neadevaruri.

  2. Pingback: Boldea îi trimite pe lugojeni la strandul din Mako, cu reducere 25% pentru cei cu „buletin de Lugoj” | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017

A patra deschidere? „Săptămâna viitoare deschidem traficul pe cei 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva”

Gabriel Iosa3 martie 2017

În martie se votează bugetul. Care sunt lucrările pentru care credeţi că ar trebui să se cheltuiască 60.000.000 de lei?

Daniel Groza2 martie 2017

Ce ilegalităţi a descoperit Curtea de Conturi la Salprest, societate care aparţine Consiliului Local Lugoj

Daniel Groza1 martie 2017
%d blogeri au apreciat: