Administrație

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Bazinul acoperit din Lugoj e tot cu lacătul pe ușă. Puține șanse să fie deschis în acest an!

Autoliv

SPA-ul din Lugoj e și acum cu lacătul pe ușă, chiar dacă a fost inaugurat în luna mai, iar primarul a promis vehement că în maxim o lună de zile va fi deschis populației. Investiție de aproape 4 milioane de lei, din bugetul local, bazinul acoperit de la Lugoj trebuia să fie deschis în 2015.

În mai 2016, în plină campanie electorală, Francisc Boldea a forțat inaugurarea bazinului acoperit din Lugoj, deși cunoștea foarte bine și la acea oră toate problemele care blochează investiția. Manifestarea a fost cam ca pe vremea regimului comunist, primarul Boldea dând dispoziție să fie aduși și băgați în jacuzzi tinerii de la Ansamblul de Dansuri “Lugojana”, majorete și popi care să dea culoare evenimentului.

Însă asta nu l-a mulțumit pe actualul primar. La câteva zile după inaugurare, într-o ședință de partid și-a muștruluit colegii că nu au fost în stare să aducă mai multă lume la inaugurare. Evenimentul din mai a fost subiect de bășcălie și pentru presa centrală, care a arătat că la Lugoj s-a inaugurat un bazin, închis imediat după manifestare.

Primarul dă vina pe constructor, constructorul scoate la iveală greșeli grave de proiectare

Din mai, a trecut luna de zile pe care primarul o dădea ca necesară pentru obținerea avizelor și angajarea personalului ca bazinul să fie deschis populației. E 15 septembrie și Cetățeanul i-a cerut primarului Francisc Boldea să explice de ce nu e deschis SPA-ul nici la această dată. Francisc Boldea și-a schimbat declarațiile și dă vina exclusiv pe constructor. “Le-am cerut șefului de la Urbanism și celui de la Direcția Tehnică să evalueze situația de acolo cu constructorul, care are depusă o garanție pe care cred că o să o luăm și o să o folosim la continuarea lucrărilor”, a declarat primarul Francisc Boldea pentru Cetățeanul, fără să poată preciza dacă în acest an bazinul va funcționa.

Constructorul susține însă că declarațiile primarului nu sunt adevărate și că blocarea investiție ține de greșelile făcute în proiect. “Eu ca să pot continua lucrările depind de dispoziția de șantier pe care trebuie să o dea proiectantul. Eu nu pot să lucrez fără să am o dovadă că proiectanții nu rezolvă ce au greșit. Nu pot să finalizez lucrările cu cazanul de 35 de kilowați, pentru că ăla e pentru o casă, nu pentru un ștrand.  Asta e doar un exemplu. Ei trebuie să schimbe soluțiile tehnice care nu corespund, inclusiv la partea de tubulatură”, a spus Nelu George, patronul firmei de construcții care lucrează la bazinul acoperit. Acesta a mai precizat că a cerut aceste documente de luni de zile, dar că nici în prezent nu le-a primit și că nu va relua lucrările până problemele nu vor fi rezolvate.

Inagini de la inaugurarea bazinului

inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (19) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (18) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (17) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (16)  inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (22) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (14) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (13) inaugurare bazin nefunctional lugoj boldea foto cetateanul mai 2016 (11)

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    15 septembrie 2016 at 17:54

    Primaria nu se poate atinge de acea garantie. Dar primarul vorbeste doar neadevaruri.

  2. Pingback: Boldea îi trimite pe lugojeni la strandul din Mako, cu reducere 25% pentru cei cu „buletin de Lugoj” | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

SFIDARE. Consilierii social-democraţi au părăsit şedinţa la punctul la care trebuia să se discute despre banii cheltuiţi pentru chefurile PSD

Cetateanul25 mai 2017

E oficial! Începe construcţia celor două blocuri ANL, de la Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Peste 200 de funcţionari din Timişoara, Lugoj şi 13 comune timişene sunt în grevă japoneză

Cetateanul25 mai 2017

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Cetateanul8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: