Beneficiile laptelui îndulcit cu miere

0

Cu toate că zicala este „viața nu este mereu doar lapte și miere”, specialiștii ne contrazic cu o altă părere. Aceste două ingrediente naturale fac unul cu altul o echipă atât de bună și benefică pentru sănătatea ta, întrucât nu vei mai renunța la acest mix după ce vei citi rândurile următoare.

Laptele cu miere ajută somnul

Laptele îndulcit cu miere ajută la optimizarea calității somnului în rândul persoanelor care se confruntă cu sindromul coronarian acut, adică o serie de afecțini caracterizate printr-o micșorare a fluxului de sânge către inimă.

Laptele cu miere, luptă în mod natural cu bacteriile

Mierea reprezintă o sursă minunată de nutrienți, printre care vitamine și minerale, și este renumită pentru proprietățile sale antivirale, antiinflamatorii, anti-oxidante sau antibacteriene. De asemenea, laptele este o sursă benefică de vitamine și minerale, fiind demonstrat științific că laptele consumat de bebeluși de la mamă și cel al bovinelor au efecte antimicrobiene.

De obicei, antibioticele au menirea de a distruge sau de a opri dezvoltarea microbilor care, la rândul acestora, provoacă apariția de boli infecțioase. Astfel, a fost demonstrat științific că laptele îndulcit cu miere poate distruge stafilococul auriu, fiind denumit un antibiotic natural.

Laptele cu miere hrănește pielea

Sunt foarte multe branduri de produse cosmetice care se folosesc de ingrediente naturale, așa cum sunt și laptele și mierea. Chiar și regina Egiptului, Cleopatra, avea un ritual de răsfăț făcând băi cu lapte și miere. Adesea, acest tip de produse au rolul de a hidrata pielea uscată, de a o proteja, de a o curăța și de a-ți fi de folos în lupta contra semnelor de îmbătrânire.

Amestecul magic ajută digestia

Mierea reprezintă o sursă importantă de prebiotice (carbohidrați care devin „mâncarea” pentru probiotice, pentru că organismul nu îi poate digera). Prebioticele din miere facilitează creșterea bacteriei Bifidus și a lactobacililor – probiotice găsite în lapte. Așadar, sistemul digestiv va fi ajutat grație acestui amestec minune, ferindu-te de afecțiuni precum constipația sau crampele la stomac.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și