Beneficiile utilizării unui sistem de urmărire GPS auto

0

Așa cum sugerează și numele, un sistem de urmărire GPS auto vă permite să urmăriți vehiculele în timp real ca una dintre funcțiile de bază.

Alte funcții includ analiza comportamentului șoferului, reamintiri privind întreținerea vehiculelor și istoricul călătoriilor, împreună cu facilitarea gestionării combustibilului și a rutelor.

Sistemul trimite notificări și alerte pentru a preveni furtul și oferă rapoarte cu analize detaliate. Multe funcționalități suplimentare sunt disponibile în funcție de soluția de gestionare a flotei aleasă.

Beneficiile utilizării unui sistem de urmărire a vehiculelor

Mulți oameni se întreabă cum poate beneficia gestionarea flotei de implementarea unui sistem de urmărire a vehiculelor. De ce ar trebui să fie folosit și care sunt avantajele sale?

Sunt multe beneficii, de la economii de costuri și reduceri la asigurări, la îmbunătățirea siguranței angajaților și a flotei și a serviciului pentru clienți.

Întreținerea vehiculului

Având un sistem de urmărire a vehiculelor, veți fi alertat de fiecare dată când vehiculul necesită întreținere. Aceasta garantează că toate cerințele de întreținere ale vehiculului sunt actualizate și reduce la minimum cheltuielile și reparațiile neașteptate.

Reducerea timpului de inactivitate

Acest sistem vă poate ajuta să găsiți rute eficiente, ceea ce va crește productivitatea prin reducerea timpului de inactivitate. Pentru companiile de livrare, contribuie la asigurarea faptului că toate livrările sunt efectuate la timp, reducând în același timp costurile cu combustibilul.

Îmbunătățirea siguranței

Dacă știți locația în timp real a vehiculului companiei, puteți verifica dacă acesta se află într-un loc sigur sau nu. Unele sisteme de urmărire prin GPS au un buton de panică care poate fi apăsat de șofer în cazul în care are nevoie de ajutor.

Butonul va trimite o alertă managerului flotei imediat, care poate trimite asistență cât mai curând posibil. Dacă managerul cunoaște locația în timp real a vehiculului, va ști ce vehicul să trimită în caz de urgență.

Urmărirea activelor

Când aveți acces la locația în timp real a fiecărui vehicul, puteți urmări cu ușurință toate activele. Dacă acestea sunt pierdute sau furate, pot fi recuperate imediat.

În plus, aspecte precum temperatura vehiculului, uleiul motorului, nivelul de combustibil și așa mai departe pot fi monitorizate cu unele sisteme.

Alerte instantanee

Geofencing este o funcție a sistemelor de urmărire a vehiculelor prin GPS, cu ajutorul căreia se poate stabili o zonă pe care o considerați sigură pentru angajați, sau o puteți seta ca zonă de afaceri.

Veți primi o alertă în clipa în care vehiculul părăsește zona predefinită, prevenind astfel ca șoferii să se abată în locuri care nu sunt de lucru sau să intre în zone nesigure.

Reduce timpul petrecut pe drum

Sistemul de urmărire reduce funcționarea inutilă a motorului de către angajați, datorită monitorizării constante în timp real. Împreună cu asta, managerul de flotă poate căuta rute mai bune, poate evita drumurile aglomerate sau lucrările rutiere.

Acest lucru asigură mai puțin timp de așteptare pe drum, un număr mai mare de călătorii pe zi și o productivitate crescută cu un consum redus de combustibil.

Satisfacția clienților îmbunătățită

Toate beneficiile menționate mai sus conduc în final la o satisfacție mai mare a clienților. Productivitatea crescută și rutele eficiente înseamnă un serviciu mai bun pentru afacerile de livrare.

Economie de costuri

Cu o gestionare mai bună a combustibilului, eliminarea comportamentului iresponsabil al șoferilor și o gestionare mai bună a timpului, reduceți în cele din urmă costurile flotei în mod semnificativ.

Siguranța vehiculului și a șoferului

Datorită acestor sisteme de urmărire, se pot preveni accidentele rutiere și se pot reduce problemele pe drum, cum ar fi lucrările rutiere sau condițiile meteorologice nefavorabile. Aceste sisteme de urmărire a vehiculelor sunt esențiale pentru siguranța șoferului și a vehiculului.

Acestea sunt principalele beneficiile oferite de un sistem de urmărire prin GPS a vehiculelor. Există mult mai multe avantaje oferite de sistem, ceea ce dovedește că aceasta este o investiție care este în același timp sigură și profitabilă pe termen lung.

Contactați astăzi un reprezentant CargoTrack pentru a beneficia de testare gratuită timp de 30 de zile.

Citește și