Bitcoin crește cu 6% pe măsură ce activele de risc se ridică; Citi spune că se află într-un „punct de vârf”

0

Bitcoin a crescut cu aproape 6% luni, pe măsură ce activele de risc s-au adunat după ce s-au răcit rutele de obligațiuni de săptămâna trecută, iar Citi a spus că cea mai populară criptomonedă se află într-un „punct de vârf” și ar putea deveni moneda preferată pentru comerțul internațional.
Odată cu îmbrățișarea recentă a unor lucruri precum Tesla Inc și Mastercard Inc, Bitcoin ar putea fi la începutul unei „transformări masive” în mainstream, a adăugat Citi.

Bitcoin, care a crescut la 47.000 de dolari de la 4.700 de dolari în martie anul trecut, ar putea deveni în viitor moneda preferată pentru comerțul internațional sau să se confrunte cu o „implozie speculativă”, a spus banca de investiții.

A crescut cu 5,7% la 47.834 dolari la bursa Bitstamp. Eterul rival mai mic s-a adunat cu 7,5% la 1.525 dolari.

Performanța recentă a Bitcoin a venit odată cu implicarea tot mai mare a investitorilor instituționali din ultimii ani, în contrast cu concentrarea sa puternică pe investitorii de retail pentru majoritatea ultimului deceniu, a adăugat Citi.
În cazul în care companiile și persoanele fizice obțin acces prin intermediul portofelelor digitale la numerarul digital planificat al băncii centrale și așa-numitele stablecoins, acoperirea globală a bitcoinului, trasabilitatea și potențialul pentru plăți rapide l-ar vedea „poziționat optim” pentru a deveni moneda preferată pentru comerțul internațional, a spus Citi.

Bitcoin, conceput ca instrument de plată, este puțin utilizat pentru comerțul din marile economii, împiedicat de volatilitate ridicată și tranzacții relativ costisitoare. Cu toate acestea, în ultimul an a câștigat tracțiune pe unele piețe emergente, cum ar fi Nigeria.

O astfel de transformare dramatică pentru bitcoin în moneda de facto a comerțului mondial – un statut deținut în prezent de dolar – ar depinde de modificările pieței sale pentru a permite o participare instituțională mai largă și o supraveghere mai strânsă de către autoritățile de reglementare financiare, a spus Citi.

Totuși, schimbările din mediul macroeconomic pot face, de asemenea, cererea de bitcoin mai puțin presantă, a adăugat aceasta.
Creșterea recentă a interesului pentru bitcoin, declanșată de o narațiune conform căreia poate acționa ca o acoperire împotriva inflației, a condus criptomoneda la un nivel record de 58.354 dolari și o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari.

Dar, în ultima săptămână, a retras mai mult de 11.000 de dolari de la nivelurile respective, cu privire la întrebările legate de sustenabilitatea prețurilor atât de ridicate.

„Există o serie de riscuri și obstacole care împiedică progresul Bitcoin”, au scris analiștii Citi. „Dar cântărirea acestor obstacole potențiale în raport cu oportunitățile duce la concluzia că Bitcoin se află într-un punct de basculare.”

Sursa: Financiarul.ro

Citește și