Bitcoin scade brusc de la recorduri

0

Bitcoin a scăzut brusc luni, după ce a crescut la un record de 58.354 dolari cu o zi mai devreme, întrucât o vânzare de acțiuni globale a redus apetitul la risc.

Cea mai populară criptomonedă s-a adunat în weekend pentru a înregistra niveluri, aproape dublându-se până în prezent. Acesta a atins vineri o capitalizare de piață de 1 trilion de dolari.

Câștigurile Bitcoin au fost alimentate de semnele că va câștiga acceptul în rândul investitorilor și companiilor de masă, de la Tesla Inc și Mastercard Inc la BNY Mellon.

A scăzut până la 6% luni și a fost tranzacționat ultima dată cu 4,4%, la 54.941 USD. Eterul rival al criptomonedelor a scăzut cu 7%, până la 1.798 dolari, după ce sâmbătă a atins un record.

Comercianții au spus că mișcarea a fost în mare parte tehnică și nu este legată de un anumit catalizator de știri.

„Am văzut în sfârșit o adunare de impuls în weekend, dar mitingurile din weekend nu au fost durabile în ultima vreme”, a declarat Joseph Edwards de la Enigma Securities, un broker de criptomonede din Londra.

„Avem tendința să credem că există șanse mari ca o săptămână de coborâre și o minoră corecție să vină de pe urma acestui lucru, deși nu face prea mult pentru a oferi perspective pe termen mediu.”

Șeful Tesla, Elon Musk, ale cărui tweet-uri despre bitcoin au alimentat raliul criptomonedei, a declarat sâmbătă că prețul bitcoin și ethereum părea ridicat.

Citeste continuarea aici: Bitcoin scade brusc de la recorduri

Citește și