Bitcoin scade cu 6%, se îndreaptă spre cea mai rea săptămână din martie

0

Bitcoin a scăzut vineri cu peste 6%, până la cel mai scăzut nivel din ultimele două săptămâni, întrucât o rătăcire pe piețele globale de obligațiuni a scos randamentele și a provocat o vânzare a activelor mai riscante.

Cea mai mare criptomonedă din lume a scăzut până la 44 451 USD înainte de a-și recupera majoritatea pierderilor. Ultima tranzacționare a scăzut cu 1,2%, la 46.525 USD, desigur pentru o scădere de aproape 20% în această săptămână, care ar fi cea mai mare pierdere săptămânală din martie anul trecut.

Vânzarea a revenit asupra piețelor de acțiuni, unde acțiunile europene au scăzut cu până la 1,5%, cu îngrijorări cu privire la evaluări ridicate care, de asemenea, scapă cererea. Stocurile asiatice au scăzut cel mai mult în nouă luni.

“Când zborul către modul de siguranță este activat, investițiile mai riscante sunt cele care sunt primite”, a scris Denis Vinokourov, de la schimbul de criptomonede din Londra BeQuant, într-o notă.

Bitcoin a crescut cu aproximativ 60% de la începutul anului, atingând un maxim istoric de 58.354 USD în această lună, deoarece companiile de masă, cum ar fi Tesla Inc și Mastercard Inc, au îmbrățișat criptomonedele.

Câștigurile sale uimitoare din ultimele luni au dus la îngrijorarea din partea băncilor de investiții cu privire la evaluările ridicate și solicitări din partea guvernelor și a autorităților de reglementare financiare pentru o reglementare mai strictă.

Citeste continuarea aici: Bitcoin scade cu 6%, se îndreaptă spre cea mai rea săptămână din martie

Citește și