Boeing Co a declarat luni că a încheiat un contract de credit rotativ de 5,28 miliarde de dolari, pe măsură ce producătorul american de avioane se luptă cu o încetinire prelungită a călătoriilor aeriene comerciale alimentate de pandemia de COVID-19.
La începutul acestei luni, Reuters a raportat că, compania a abordat un grup de bănci pentru o nouă facilitate a unui credit rotativ de 4 miliarde de dolari și a avut opțiunea de a ridica suma până la 6 miliarde de dolari.
„Nu avem planuri actuale să ne bazăm pe creditele noastre rotative, deoarece continuăm să fim siguri că avem suficientă lichiditate și nu intenționăm să ne creștem nivelul datoriilor”, a declarat directorul financiar, Greg Smith.
Citigroup, JPMorgan Chase Bank, BofA Securities și Wells Fargo Securities sunt organizatorii și managerii proiectului, a spus luni producătorul de aeronave.
Acordul de credit este programat să se încheie pe 19 martie 2023, a declarat Boeing. Companiile cu rating de investiții utilizează facilități de credit rotative ca formă de finanțare, aceste facilități rămânând neacoperite în cea mai mare parte.
În ianuarie, Boeing a înregistrat o pierdere anuală record, deoarece criza sănătății a agravat problemele pentru cea mai mare companie aerospațială din lume, care se îndepărta de la solul celor mai bine vândute avioane 737 MAX, după două accidente fatale.
Referitor la problematica siguranței aeronavelor, FAA a dezvăluit săptămâna trecută că va efectua inspecții mai amănunțite asupra Boeing.
„Cu toate acuzațiile unei relații prea strânse între (FAA) și Boeing, sunt dornici să sublinieze că folosesc mai multe resurse pentru inspecții, exercită mai multă autoritate și examinează mai atent munca”, a spus Richard Aboulafia, un analist la Teal Group. „Probabil vom vedea mai multe acțiuni de genul acesta.”
Administratorul FAA, Steve Dickson, a declarat luna trecută că agenția trage la răspundere compania Boeing și a adăugat că „a repetat conducerii companiei Boeing de mai multe ori că, compania trebuie să acorde prioritate siguranței și conformității cu reglementările și că FAA va pune întotdeauna siguranța pe primul loc în toate deciziile sale”.
Pentru majoritatea livrărilor de aeronave, angajații Boeing desemnați oficial să acționeze în numele FAA efectuează verificările finale de navigabilitate înainte ca un avion să fie predat unei companii aeriene.
Sursa: News24.ro.