Administrație

Boldea le-a dat ţeapă şi a trimis vicele la întâlnire! Milioane de euro riscă să fie pierdute pentru izolarea blocurilor

Boldea le-a dat ţeapă şi a trimis vicele la întâlnire! Milioane de euro riscă să fie pierdute pentru izolarea blocurilor

Cetateanul Lugoj

Primarul Francisc Boldea şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din Lugoj ar fi trebuit să se întâlnească marţi, cu scopul de a lămuri, odată pentru totdeauna, situaţia proiectului de milioane de euro ce priveşte izolarea termică a blocurilor din municipiu. Ţinută în mare secret, întâlnirea nu a fost una de prea mare succes, aceasta fiind animată de scântei pe alocuri. Primarul Boldea nu a avut timp să meargă la şedinţa cu asociaţiile de locatari, trimiţând la întâlnire viceprimarul.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari se plâng că în continuare, cu doar două luni înainte de expirarea termenului de depunere a proiectelor, există un risc însemnat ca Lugojul să piardă finanţarea, din cauza ineficienţei administraţiei locale.

„Există probleme pe mai multe paliere. În primul rând, s-a modificat legea şi acum se permit subvenţionări potrivit legii, nu mai e acea prevedere cu 3,5%, dar nu spune nimeni conform cărei legi. Am trimis email la ADR Vest să vedem exact cine beneficiază de legea asta. Apoi sunt probleme cu declaraţiile pe propria răspundere, toţi proprietarii trebuie să dea o declaraţie că sunt de acord cu modificările care vor veni, de exemplu omul are termopan şi proiectul prevede scoaterea lui şi înlocuirea geamului cu un altul, trebuie să semnezi că eşti de acord. Sunt foarte multe probleme, suntem mai în ceaţă decât înainte din păcate. Termenul limită este de 16 noiembrie, dar proiectul se derulează până în 2020, dacă nu reuşim anul acesta, vom continua anul viitor”, a declarat Vasile Lazăr, preşedintele asociaţiilor de proprietari din Lugoj.

Deşi subiectul este unul de o importanţă uriaşă pentru oraş, primarul Boldea nu a găsit timpul necesar pentru a ne răspunde la telefon şi a discuta cu Cetăţeanul despre problemele ivite. Problema pierderii proiectului din bani europeni a fost adusă în actualitate de consilierul local Marius Martinescu, în urma expunerii acesteia într-o conferinţă de presă primăria chemând asociaţiile la discuţia de marţi. Dacă experţii primăriei, alături de asociaţiile de proprietari nu vor reuşi să scrie un proiect până la termenul limită de predare, Lugojul va pierde probabil ultima şansă de a-şi reabilita blocurile cu bani de la Uniunea Europeană.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. mary

  22 septembrie 2016 at 9:51

  stiam ca pe boldea il doare la basca de lugojeni ,si-a facut mendrele si acum in ultimul mandat mai ciupeste ce poate –un gunoi de om

 2. Gelu

  22 septembrie 2016 at 12:18

  Ce teapa? Ce vina are vicele, primaru ….ca se schimba legea peste noapte? Primaru nu poate sa fie la toate sedintele, conferintele si intrunirile…..de aia o delegat vicele.

  • pardalian

   22 septembrie 2016 at 19:27

   vicele poate fi delegat doar la Tabu sau la Fite, asa spune legea!!!

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

Un sat de lângă Lugoj a fost împânzit de camere de supraveghere, din cauza furturilor din case

Gabriel Iosa21 decembrie 2016

Masacarul celor 80 de oi îi scoate pe vânători pe teren. Lupii din zonă intră în bătaia puștii!

Daniel Groza21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: