Sport

Bologa şi Boldea spun că vor veni banii de la Consiliul Judeţean pentru sportul lugojean, Grindeanu nu confirmă

Bologa şi Boldea spun că vor veni banii de la Consiliul Judeţean pentru sportul lugojean, Grindeanu nu confirmă

Autoliv

Sportul lugojean se află într-un mare impas financiar, asta şi din cauză că în acest an nu a putut beneficia de finanţarea de 800 de mii de lei de la Consiliul Judeţean. Pentru a putea supravieţui până luna viitoare, Consiliul Local a aprobat alocarea sumei de 150 de mii de lei către CSM Lugoj pentru legitimarea sportivilor şi pentru funcţionarea clubului.

“Ieri (nr.29 septembrie) am alocat suma de 100 de mii de lei, iar în urmă cu două zile am făcut toate formele legale pentru ca cei 50 de mii de lei care au fost aprobaţi în luna septembrie să intre în contul clubului. Aceşti bani sunt pentru legitimările sportivilor şi pentru funcţionarea întregului club pe luna octombrie până în noiembrie. Suma totală este de 150 de mii de lei. Cu aceşti bani ar trebui ca până în luna noiembrie lucrurile să fie rezolvate”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.

Soluţia găsită de municipalitate este pe termen scurt. Problemele sunt departe de a fi rezolvate. Salvarea ar putea veni de la Consiliul Judeţean, iar Boldea este convins că măcar o parte din banii de la judeţ vor fi alocaţi.

“Din discuţiile pe care le-am purtat cu cei de la Consiliul Judeţean, a rămas ca până la şedinţa din luna octombrie să fie prevăzută o rectificare de buget ca să aloce o sumă de bani pentru Lugoj. Acum nu pot să spun care va fi suma, dar cred că va fi o sumă rezonabilă. Sunt convins că atât domnul Grindeanu, cât şi cei de la Comisia Economică vor fi deacord cu aceşti bani. Atunci lucrurile s-ar rezolva pentru întreg anul pentru CSM Lugoj”, a continuat edilul şef al Lugojului.

Gheorghe Bologa, directorul Clubului Sportiv Municipal Lugoj, a făcut o petiţie la Camera Deputaţilor, în legătură cu legalitatea acordării finaţării de către Consiliul Judeţean spre cluburile de drept public. Conducătorul clubului lugojean a declarat că răspunsul primit de la Bucureşti a fost afirmativ şi că se pregăteşte să depună o nouă documentaţie pentru deblocarea celor 800 de mii de lei de la Consiliul Judeţean.

“Mă pregătesc să merg la Timişoara să depun o documentaţie în vederea încercării de a debloca nişte sume către Clubul Sportiv Municipal Lugoj.  Am ataşat la documentaţia pe care am făcut-o o copie după răspunsul primit de la Camera Deputaţilor. În hârtia respectivă scrie că articolul 71, aliniat 2, litera A prevede că cluburile sportive de drept public pot fi finanţate de către instituţiile publice de pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea, însă nu este obligatoriu. Mai există legea 69 care prevede acelaşi lucru. Există o serie de acte normative care precizează că pot fi finanţate din bani publici şi cluburile de drept public. Am depus până acum două cereri de finanţare, ambele mi-au fost respinse, ca neeligibile, pentru că au putut participa la această finanţare doar cluburile de drept privat”, a precizat Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj.

Sorin Grindeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, este rezervat în privinţa şanselor ca CSM Lugoj să obţină finanţarea. Chiar dacă spune că există deschidere din partea lui pentru finanţarea sportului lugojean de performanţă, totul ţine de respectarea legii.

“Trebuie să depună proiecte. Banii există, trebuie să parcurgă paşii pe care îi fac şi celelalte structuri sportive. Dacă nu se înscriu în chestiunile legale, asta nu ţine de Consiliul Judeţean. Eu am toată deschidere de a finanţa, avem şi banii, însă chestiunile legale nu ţin de CJT, ci de legiuitor. Trebuie respectate problemele legale. Dacă au dreptul să primească pe proiecte, vor primi, dacă nu, până la schimbarea legilor, nu”, a afirmat Sorin Grindeanu.

 

 

 

 

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    30 septembrie 2016 at 12:15

    De ce nu au depus pana acum proiectele? Daca se tot plang de aceasta lipsa a finantarii. Iata ca, tocmai de aceea va atentionam ca nu vor sosi banii la CSM Lugoj!

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: