Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă, dotat cu aparatură medicală performantă în valoare de 6 milioane de lei

0

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost dotat cu aparatură medicală performantă în valoare de 6 milioane de lei, bani care au fost alocaţi în proporţie de 90% de la Ministerul Sănătăţii şi 10% de la Consiliul Judeţean Brăila, după cum a declarat, în conferinţă de presă, preşedintele CJ, Francisk Chiriac.

Printre noile echipamente care au sosit deja la spital şi a căror montare a început se află un computer tomograf, un aparat de radiologie cu octovoltaj, două aparate radiologice digitale, paturi pentru Terapie Intensivă, videolaringoscop, un sudoscan şi 10 incubatoare pentru Terapie Intensivă pentru Maternitate.

„Au sosit noile aparate, între care se află şi noul computer tomograf şi noile aparate radiologice digitale, pentru ca pacientul să nu se mai plimbe cu filmul în mână, ci să fie văzut de medic clar, pe calculator, iar acesta să poată pune diagnosticul mai repede. Vorbim despre o îmbunătăţire clară a serviciilor medicale în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila”, a subliniat Chiriac.

El a precizat că aparatura medicală va fi funcţională începând de anul viitor, după ce spitalul va obţine autorizaţia Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Preşedintele CJ a mai menţionat că a fost demarat proiectul de reabilitare a întregului spital, pentru care vor fi alocaţi opt milioane de euro.

„Am dat drumul la partea de proiectare şi execuţie la tot ce înseamnă pavilion A. Sunt opt milioane de euro pe care le-am pus la bătaie din fondul de dezvoltare al judeţului, astfel încât toate saloanele din spital să aibă grup sanitar, linoleum pe jos, paturi noi, frigidere şi toate utilităţile, pentru ca pacienţii să aibă condiţii foarte bune de cazare în momentul când vor fi internaţi în spital”, a mai spus preşedintele CJ Brăila.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și