Brazilia anunţă un prim caz de infectare, dar aşteaptă rezultatele unui al doilea test pentru o confirmare

0

Autorităţile sanitare din Brazilia au informat marţi că au detectat ceea ce ar putea fi primul caz de coronavirus din ţară, dar au precizat că urmează să fie efectuată o nouă analiză pentru a se obţine confirmarea definitivă, informează EFE.

Un locuitor din Sao Paulo care a călătorit recent în Italia a fost supus testelor pentru noul coronavirus, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii din Brazilia, iar dacă testul ulterior va confirma infectarea, atunci ar putea fi vorba despre primul caz în America de Sud, notează miercuri dpa.

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, a călătorit în Lombardia – epicentrul virusului în Europa – între 9 şi 21 februarie în interes de serviciu, a declarat ministerul într-un comunicat.

El a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră şi durere în gât, potrivit comunicatului, adăugând că măsuri de precauţie standard au fost luate şi bărbatul este bine.

Primele analize au fost efectuate în spitalul Albert Einstein, situat în zona sudică a oraşului Sao Paulo, unde bărbatul a şi fost internat. Aceste rezultate, considerate deocamdată ”preliminare”, au fost trimise la Institutul Adolfo Lutz, un institut de referinţă la nivel naţional, pentru a se realiza o nouă testare, înainte de a confirma oficial rezultatele.

Ministerul a subliniat că urmează recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în aşteptarea rezultatelor testelor.

Dacă se confirmă, acesta ar putea fi primul caz în America de Sud, potrivit cifrelor OMS. De marţi, au fost înregistrate 63 de cazuri în Statele Unite şi Canada.

Oficiali de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) american au declarat marţi că se aşteaptă ca virusul să se răspândească în comunităţile din SUA.

Printre altele, preşedintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunţat că a dat instrucţiuni oficialităţilor să restricţioneze intrarea persoanelor care vin din Coreea de Sud şi Italia pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Cetăţenii (din El Salvador) şi diplomaţii care vin din aceste ţări vor trebui să petreacă o perioadă de 15 zile în carantină”, a menţionat Bukele într-o postare pe Twitter. Ulterior, el a spus că această carantină va dura 30 de zile.

Coronavirusul, care a fost descoperit iniţial în China centrală la sfârşitul lunii decembrie şi a ucis acolo peste 2.600 de oameni, s-a răspândit în 30 de ţări din întreaga lume, inclusiv Italia – unde mai mult de 300 de persoane au fost infectate şi 11 au murit. Focarul a rămas concentrat în nordul ţării, cu marea majoritate a cazurilor înregistrate în Lombardia.

Sursa: News24.ro.

Citește și