Actualitate

BREXIT-ul prin ochii unui lugojean care lucrează IT-ist în Londra: „Acum și cei care au votat pentru ieșire regretă”

BREXIT-ul prin ochii unui lugojean care lucrează IT-ist în Londra: „Acum și cei care au votat pentru ieșire regretă”

Autoliv

Cristian Sfercoci este un lugojean stabilit în Londra și lucrează ca IT-ist într-o companie din subordinea Ministerului Sănătății din Marea Britanie. Lugojeanul a povestit că după aflarea rezultatului referendumului pentru ieșirea Marii Britanii din UE, „la Londra a fost o atmosferă de înmormântare”.

„Pentru ei a fost un joc politic pentru a obține cât mai multe beneficii și acum le pare la foarte mulți rău”, a declarat lugojeanul, potrivit căruia Brexitul nu o să le aducă englezilor niciun beneficiu.

„Britanicii aveau acces la o piață mare de desfacere, aveau acces la resesurse umane, la oameni foarte talentați pe care o să le fie mai greu să îi aducă, iar tendința o să fie să aleagă local, iar atunci o să scadă nivelul. Cel puțin în Anglia pentru o perioadă scurtă o să fie foarte rău dacă ies și nu vad cum o să li se îmbunătățească nivelul de trai”, a declarat Cristian.

Tânărul crede că rezultatul referendumului a fost pentru ieșirea din UE și din cauza faptului că a fost într-o zi de joi, când oamenii activi au fost la lucru, iar cei fara loc de munca și bătrânii s-au prezentat masiv la vot.

„ La ei este o problemă de identitate. Nu este ca în alte țări europene în care nu există o prăpastie între bogați și săraci. Aici sunt câțiva bogați și foarte mulți cu venituri modeste. De exemplu, foarte mulți câștiga undeva la 15-18.000 de lire pe an iar prețul caselor în Londra sunt pentru oameni care au peste 70.000 de lire pe an. Bătrânii și cei care se plângeau de europeni s-au dus și au votat și de asta a ieșit rezultatul așa”, a declarat românul IT-istul român de la Londra speră că se vor găsi, totuși, soluții ca Marea Britanie să rămână in UE.

„Eu sper să nu iasă. Eu cred că există viitor pentru a rămâne în UE, dar imaginea Marii Britanii a avut de suferit și nu va mai fi o țară credibilă. Probabil că o să rămână”, a mai declarat tânărul din Lugoj stabilit în Marea Britanie.

Românul a mai spus că o schimbare a Marii Britanii trebuie să vină din interiorul ei.

„Daca e nevoie de schimbare, trebuie să vină din interior, cu legi noi, noi normative. Nicidecum părăsirea UE nu va fi o soluție. UE le-a adus mai multe beneficii de-a lungul a aproape 40 de ani, cu forțe proaspete, cu idei diferite și de aceea Londra a prosperat atât de mult în domeniul business-ului, inovației. Păcat, împreuna am fi fost mai puternici. Acum și cei care au votat pentru ieșire regretă!”, a mai declarat Cristian.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. Maria dinu

  27 iunie 2016 at 6:57

  Și uite așa toți ajungem analiști politici…Toți ne dam cu părerea, și acolo bătrânii sunt de vina cică! Pai bătrânii văd ca e tot mai nasol în timp ce tinerii nu au experiența lor. După ce li s-a impus primar un musulman cred ca le-a ajuns și lor…

  • S. Tibi

   27 iunie 2016 at 16:11

   Oricine isi plateste taxele are dreptul sa-si exprime parerea. Pe voi, comunistii, asta va deranjeaza. Nu traim in democratie? De ce va deranjeaza cand cineva spune ce gandeste? Felicitari Cristi!

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: