Cetateanul Lugoj

Politică

Buciu ar cumpăra utilaje pentru asfaltări şi guri de canal la Lugoj

Buciu ar cumpăra utilaje pentru asfaltări şi guri de canal la Lugoj

Cetateanul Lugoj

Candidatul independent Claudiu Buciu a susţinut, marţi după-masa, o conferinţă de presă în care a vorbit despre schimbul de terenuri dintre primarul Boldea şi omul de afaceri Florin Măran, despre lansarea candidaţilor PSD pentru primărie şi consiliu local, dar şi despre viitorul infrastructurii rutiere lugojene.

Buciu a precizat că, dacă va ajunge primar, va cumpăra pentru Lugoj utilaje care să îi permită să asfalteze străzile aşa cum scrie în lege, dar şi care să poată aduce la nivel cu asfaltul gurile de canal din municipiu.

„Obligatoriu avem nevoie de utilaje pentru repararea drumurilor, nu ne putem permite încă patru ani să plătim reparaţii la nişte drumuri executate prost, aceloraşi firme de casă ale primarului. Boldea l-a criticat pe Marius Martinescu, la candidatura din 2008, că nu a ridicat nicio gură de canal, acum suntem în exact acelaşi loc ca şi atunci, nu există nicio gură de canal în oraş la nivel”, a explicat candidatul Claudiu Buciu.

Acesta a precizat şi faptul că este de acord cu centura de sud a Lugojului, care ar scăpa complet oraşul de traficul greu şi ar creşte şansele pentru atragerea de investitori, fiind realizabilă din fonduri europene.

„Ambruş a vorbit despre o pasarelă de 10 milioane de euro prin oraş. Eu o consider o aberaţie, aşa ceva nu se poate face din bani europeni, Ambruş nu ştie însă asta. Avem nevoie însă de centura de sud, dar şi de un cadastru al străzilor, parcărilor şi trotuarelor din oraş, trebuie să ştim exact unde avem de executat lucrări, să ne folosim de tehnologie, de calculator, să reparăm”, a mai precizat Buciu.

Costul unui utilaj pentru aducerea la nivel a gurilor de canal este de 150.000 de euro. Citeşte pe larg, în ziarul Cetăţeanul de joi, 14 aprilie, despre plângerea făcută de fostul primar Martinescu la DNA contra schimbului de terenuri dintre Boldea şi Măran, cum a fost aceasta plimbată între poliţie şi parchet, dar şi despre cum au acaparat Tehnocer şi Matcon aproape toate lucrările publice din municipiu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Boian Cornel

  12 aprilie 2016 at 17:54

  Bine, d-le Buciu,trebuie sa creezi un serviciu (ATENTIE :pana in 1989 a existat sub conducerea raposatului Sas,dupa 1989 s-a chemat Edilco,asa a disparut ????),presupun ca ai facut un studiu al rentabilitatii acestui serviciu,sau e gandit numai sa mute banii din Bugetul Local la acest serviciu.Sfatul meu este ,ca pana la alegeri sa prezinti un proiect al eficientei unui serviciu ce obiect de activitate drumurile municipale.

 2. Eusebiu

  13 aprilie 2016 at 12:06

  De ce nu a facut asta cand a fost sef la investii?De ce doar acuma cand se afla in „pozitia” de contracandidat gaseste solutii si vede rezolvarile anumitor situatii.
  Cat timp a stat acolo printre politicieni de ce s-a complacut oare?
  A lucrat in primarie si a facut exact ce a facut si Martinescu, adica 0.Acuma amandoi sunt mari candidati independenti (ca asa e la moda sa fi independent).

 3. indy

  13 aprilie 2016 at 16:29

  Domnule Buciu, daca doriti sa deveniti primar mai bine ati veni cu un plan fezabil bazat pe o strategie bine pusa la punct! Nu veniti cu acuze si denigrari ca suntem scarbiti de astfel de personaje! Momentan ne prezentoate doar vise si kank-kan-uri! Ori veniti cu ceva concret planificat ori mai bine ne lasati ca nu va deosebiti de ceilalti decat prin faptul ca sunteti independent!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016
marian-cucsa

ALDE vrea pe locul doi la Lugoj, la alegerile parlamentare

Daniel Groza19 septembrie 2016
alegeri psd lugoj boldea grindeanu badina teatru foto cetateanul mai 2015 (13)

Președintele PSD Timiș regretă ca Stragea s-a retras și confirmă că Dobra nu e pe primul loc la Camera Deputaților

Daniel Groza16 septembrie 2016