Politică

Buciu ar cumpăra utilaje pentru asfaltări şi guri de canal la Lugoj

Buciu ar cumpăra utilaje pentru asfaltări şi guri de canal la Lugoj

Autoliv

Candidatul independent Claudiu Buciu a susţinut, marţi după-masa, o conferinţă de presă în care a vorbit despre schimbul de terenuri dintre primarul Boldea şi omul de afaceri Florin Măran, despre lansarea candidaţilor PSD pentru primărie şi consiliu local, dar şi despre viitorul infrastructurii rutiere lugojene.

Buciu a precizat că, dacă va ajunge primar, va cumpăra pentru Lugoj utilaje care să îi permită să asfalteze străzile aşa cum scrie în lege, dar şi care să poată aduce la nivel cu asfaltul gurile de canal din municipiu.

„Obligatoriu avem nevoie de utilaje pentru repararea drumurilor, nu ne putem permite încă patru ani să plătim reparaţii la nişte drumuri executate prost, aceloraşi firme de casă ale primarului. Boldea l-a criticat pe Marius Martinescu, la candidatura din 2008, că nu a ridicat nicio gură de canal, acum suntem în exact acelaşi loc ca şi atunci, nu există nicio gură de canal în oraş la nivel”, a explicat candidatul Claudiu Buciu.

Acesta a precizat şi faptul că este de acord cu centura de sud a Lugojului, care ar scăpa complet oraşul de traficul greu şi ar creşte şansele pentru atragerea de investitori, fiind realizabilă din fonduri europene.

„Ambruş a vorbit despre o pasarelă de 10 milioane de euro prin oraş. Eu o consider o aberaţie, aşa ceva nu se poate face din bani europeni, Ambruş nu ştie însă asta. Avem nevoie însă de centura de sud, dar şi de un cadastru al străzilor, parcărilor şi trotuarelor din oraş, trebuie să ştim exact unde avem de executat lucrări, să ne folosim de tehnologie, de calculator, să reparăm”, a mai precizat Buciu.

Costul unui utilaj pentru aducerea la nivel a gurilor de canal este de 150.000 de euro. Citeşte pe larg, în ziarul Cetăţeanul de joi, 14 aprilie, despre plângerea făcută de fostul primar Martinescu la DNA contra schimbului de terenuri dintre Boldea şi Măran, cum a fost aceasta plimbată între poliţie şi parchet, dar şi despre cum au acaparat Tehnocer şi Matcon aproape toate lucrările publice din municipiu.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Boian Cornel

  12 aprilie 2016 at 17:54

  Bine, d-le Buciu,trebuie sa creezi un serviciu (ATENTIE :pana in 1989 a existat sub conducerea raposatului Sas,dupa 1989 s-a chemat Edilco,asa a disparut ????),presupun ca ai facut un studiu al rentabilitatii acestui serviciu,sau e gandit numai sa mute banii din Bugetul Local la acest serviciu.Sfatul meu este ,ca pana la alegeri sa prezinti un proiect al eficientei unui serviciu ce obiect de activitate drumurile municipale.

 2. Eusebiu

  13 aprilie 2016 at 12:06

  De ce nu a facut asta cand a fost sef la investii?De ce doar acuma cand se afla in „pozitia” de contracandidat gaseste solutii si vede rezolvarile anumitor situatii.
  Cat timp a stat acolo printre politicieni de ce s-a complacut oare?
  A lucrat in primarie si a facut exact ce a facut si Martinescu, adica 0.Acuma amandoi sunt mari candidati independenti (ca asa e la moda sa fi independent).

 3. indy

  13 aprilie 2016 at 16:29

  Domnule Buciu, daca doriti sa deveniti primar mai bine ati veni cu un plan fezabil bazat pe o strategie bine pusa la punct! Nu veniti cu acuze si denigrari ca suntem scarbiti de astfel de personaje! Momentan ne prezentoate doar vise si kank-kan-uri! Ori veniti cu ceva concret planificat ori mai bine ne lasati ca nu va deosebiti de ceilalti decat prin faptul ca sunteti independent!

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Cetateanul11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Cetateanul4 mai 2017

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017

Claudiu Buciu e singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei lugojene a PNL

Daniel Groza5 aprilie 2017

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: