Bugetul municipiului Satu Mare, cu 15% mai mare decât anul trecut

0

Primăria municipiului Satu Mare a lansat, luni, în dezbatere publică, proiectul de buget al oraşului pe anul 2020, acesta fiind cu 15% mai mare decât cel de anul trecut.

Potrivit proiectului postat pe site-ul primăriei, bugetul propus pentru acest an este de 219.072.396 de lei, cu 28.446.512 lei mai mult decât anul trecut, creşterea fiind de 15%.

Cea mai mare sumă, 47,7 milioane lei, va fi cheltuită la capitolul „Transporturi”, adică pentru lucrări la infrastructură, suma fiind cu 20% mai mare decât anul trecut. O altă sumă importantă, de 45,9 milioane lei, va fi cheltuită la capitolul „asistenţă socială”, aici fiind incluse salariile asistenţilor persoanelor cu handicap, iar 31,5 milioane lei vor fi alocaţi instituţiilor din subordonare, Clubul Sportiv Municipal, Teatrul de Nord, Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”.

Poliţia Locală va avea un buget de aproape 9 milioane lei.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că bugetul a fost întocmit fără a se cunoaşte toate alocările ce vor fi repartizare municipiului Satu Mare de la Guvern, urmând să aibă loc rectificări.

Persoanele interesate pot trimite solicitări şi propuneri în termen de 15 zile.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și