Bugetul SJU a fost majorat cu peste 3 milioane de lei

0

Printr-un proiect de hotărâre adoptat în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bistriţa a fost majorat, miercuri, cu peste 3 milioane de lei.

La şedinţa desfăşurată în sistem de videoconferinţă au fost prezenţi 30 din totalul de 31 de consilieri judeţeni.

Suma de 2,19 milioane de lei este destinată personalului SJU Bistriţa implicat direct în tratarea pacienţilor cu COVID-19, potrivit proiectului de rectificare bugetară, constând în plata stimulentului de risc în valoare de 2.500 de lei brut pe lună.

Provenit din donaţii, un milion de lei, va fi folosit pentru achiziţionarea a 90 de paturi prevăzute cu panouri de comandă, saltele şi noptiere, iar cu 12.000 de lei se va achiziţiona un elevator pentru urcat-coborât scări, destinat persoanelor cu dizabilităţi.

Totodată, din economiile făcute de SJU la alte capitole bugetare, CJ Bistriţa-Năsăud a aprobat ca,  să se cumpere materiale sanitare destinate pacienţilor, în valoare de un milion de lei, dar şi lenjerii de pat pentru secţiile în care sunt trataţi bolnavi cu COVID-19, în valoare de 70.000 de lei.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și