Bunuri în valoare de 500.000 lei reţinute de către lucrătorii Direcţiei Generale a Vămilor

0

Lucrători din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti au reţinut, în urma controalelor din perioada 20-23 ianuarie, bunuri în valoare de 500.000 de lei, conform unui comunicat al instituţiei.

„În perioada 20-23 ianuarie 2020, lucrători din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti au efectuat în comun acţiuni specifice de supraveghere şi control în trafic în zona DN 5, Bucureşti – Giurgiu precum şi în P.T.F. Giurgiu, cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la introducerea de bunuri în Romania de către persoanele fizice.
În urma acţiunilor de control desfăşurate, lucrătorii vamali au reţinut un număr total de 2.300 articole (îmbrăcăminte, încălţăminte, marochinărie, parfumuri) susceptibile de a aducere atingere unui drept de proprietate intelectuală – având o valoare estimată de 500.000 lei”, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, bunurile au fost descoperite pe sensul de intrare în România – în compartimentele pentru bagaje ale unui număr de 4 autocare care efectuau curse regulate de transport călători pe ruta Turcia – Romania.

„În cauză, au fost întocmite un număr de 5 lucrări penale de către lucrătorii din cadrul Poliţiei de frontiera – PTF Giurgiu”, se precizează în comunicat.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și