Bursa de Valori București a deschis pe plus ședința de joi. La 30 de minute de la deschidere s-au înregistrat tranzacții de 3,7 milioane de lei

0

Indicele principal BET (Bucharest Exchange Trading), care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, era pe plus cu 0,37%, iar indicele BET-Plus, care evidențiază evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursa de Valori București, era în creştere cu 0,35%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat un avans de 0,34%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a înregistrat o apreciere de 0,16%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era pe plus cu 0,19%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a apreciat cu 0,18%.

Conform datelor Bursei de Valori București, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau SSIF BRK Financial Group (7,92%), Purcari Wineries Public Company (+7,08%) şi Electrica (+2,94%).

Pe de altă parte, acţiunile Comelf erau în scădere (-3,23%), asemenea Impact Developer & Contractor (-2,54%) şi SIF Muntenia (-1,63%).

Bursa de Valori București (BVB) calculează și distribuie în timp real opt indici – BET, BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET-FI, BET-NG, BET Plus – și unul index dezvoltat împreună cu Bursa de Valori din Viena – index ROTX.

Indicii BVB urmăresc schimbările de preț ale celor mai tranzacționate companii listate pe BVB sau din sectoare reprezentative, cum ar fi energia sau financiar. În ceea ce privește metodologia de calcul, toți indicii BVB sunt indici de preț ponderat cu capitalizare liberă. Limitarea se aplică pentru ponderile companiilor componente. Cu excepția a doi indici: BET-TR și BET-XT-TR, care sunt ajustate pentru dividende, toți indicii BVB reflectă doar modificările prețurilor de piață.

Datorită metodologiei lor, indicii BVB pot fi folosiți ca suport pentru instrumente derivate și produse structurate.

Toți indicii BVB sunt calculați în RON, EUR și USD și sunt diseminați în timp real.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și