Sport

Campionatul Naţional de Gimnastică, gata de start. Vezi declaraţiile sportivilor şi antrenorilor ajunşi la Lugoj

Campionatul Naţional de Gimnastică, gata de start. Vezi declaraţiile sportivilor şi antrenorilor ajunşi la Lugoj

Cetateanul Lugoj

Campionatul Național Individual de Gimnastică este gata să ia startul la Lugoj. Aparatele au fost montate în Sala Sporturilor I. K. Ghermănescu încă din seara zilei de 9 noiembrie, iar cei mai buni sportivi din țară la categoriile Juniori I și II de la Dinamo, Steaua, Bistrița, Timișoara, Reșița, Târgu Mureș sau Brașov au ajuns deja la Lugoj. Ziua de joi, 10 noiembrie a fost dedicată acomodării, urmând ca de vineri, 11 noiembrie să înceapă concursul propriu zis.

A venit toată lumea. Suntem gata cu pregătirile. Am aranjat, totul arată bine. Sperăm să se desfășoare concursul în condiții cât mai bune. Au venit cei mai buni sportivi din țară de la Dinamo, Steaua, Bistrița, Timișoara, Reșița, Târgu Mureș, Brașov, cam tot ce înseamnă gimnastică în România. În ceea ce privește sportivii Lugojului, au venit și cei doi gimnaști de la lotul național, Alexandru Bănicioiu și Rafael Szabo. I-am urmărit la antrenamente și par destul de pregătiți și sper să devină campionii țării”, a declarat Adrian Meleancă,profesor la CSŞ Lugoj.

La competiția națională de la Lugoj a ajuns și Adrian Ianculescu, antrenorul lotului național de juniori, care este lugojean de origine, iar întoarcerea pe meleagurile locale este de bun augur.

“ Întoarcerea acasă e tot timpul plăcută. Avem și doi lugojeni la lot, care sperăm să facă treabă bună. De la amândoi avem așteptări, mai ales că pentru Alexandru Bănicioiu este ultimul concurs la acest nivel. El va trece la seniori și sperăm să facă treabă bună”, a afirmat Adrian Ianculescu.

Printre sportivii care vor reprezenta Lugojul la această competiție se află și doi sportivi cooptați la lotul național de juniori. Este vorba despre Rafael Szabo și Alexandru Bănicioiu, care și-au propus să câștige cât mai multe medalii în fața propriilor suporteri.

“Mă aștept la un câștig foarte bun pentru mine și pentru restul colegilor mei. Vreau să fie un concurs corect, în care să nu se trișeze. La lot avem un program destul de dificil, cu două antrenamente pe zi și școală, ceea ce pentru un copil este foarte dificil. Însă satisfacțiile sunt pe măsură. Am mari emoții când mă strigă pentru a urca pe podium. E foarte frumos”, a precizat Rafael Szabo.

“În primul rând îmi doresc să am un concurs bun și sper să câștig individualul. De trei ani sunt la lotul național și mă descurc destul de bine.  Îmi doresc să ies campion la inele, la bară și cel mai important, vreau să câștig individualul”, a continuat Alexandru Bănicioiu.

În afară de cei doi sportivi cooptați la lot, Clubul Sportiv Școlar Lugoj va mai fi reprezentat la actuala ediție a naționalelor de Norbert Marcu, Răzvan Micloş Patrik Voichescu și Lorenzo Pecie.

Vineri, 11 noiembrie, vor avea loc finalele la individual, la Juniori II, nivel III, de la ora 10, după ce acomodarea pe aparate va începe de la ora 9.  În după- amiaza aceleiaşi zile, se vor disputa finalele la Juniori II şi Juniori I, nivel IV şi V. Acomodarea sportivilor pe aparate va fi de la ora 15, iar de la ora 16 va începe concursul. Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 10, se vor desfăşura finalele pe aparate, unde vor participa cei mai buni opt sportivi la fiecare categorie în parte.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Foto! Şcoala Gimnazială Ştiuca va reprezenta zona Lugoj la faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar, la fotbal

Alina Damian9 decembrie 2016

Boxerii lugojeni vor participa la “Cupa Revoluţiei”, o gală cu participare internaţională

Alina Damian8 decembrie 2016

Sportivii de la Moto Extrem Lugoj, premiaţi în cadrul unei gale la Arad pentru rezultatele obţinute în acest an

Alina Damian7 decembrie 2016

Gimnastica lugojeană a obţinut douăzeci şi trei de medalii în Serbia

Alina Damian6 decembrie 2016

Locul şase la finalul turului pentru voleibalistele de la CSM Lugoj după o victorie în Moldova

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Peste cincizeci de biciclişti au participat la ultima tură “Lugojul Pedalează” din acest an

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Voleibalistele junioare de la CSŞ Lugoj au început cu dreptul returul Campionatului Naţional

Alina Damian4 decembrie 2016

Victorie la scor pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II, care o plasează pe podium la finalul turului în Liga a IV-a Timiş

Alina Damian3 decembrie 2016

“Lugojul Pedalează” pentru ultima dată în acest an

Alina Damian3 decembrie 2016

Foto! Trei puncte pe teren propriu contra Medicinei Târgu Mureş pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian1 decembrie 2016

Boxerii lugojeni au pierdut la puncte în Gala Internaţională de la Timişoara

Alina Damian29 noiembrie 2016

CSM Lugoj II nu a ajuns la Periam, pentru meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a Timiş, din cauză că s-a defectat microbuzul

Alina Damian28 noiembrie 2016