Actualitate

Cardurile de sănătate, folosite de hoţi pentru a-i fura pe bătrâni la Lugoj

Cardurile de sănătate, folosite de hoţi pentru a-i fura pe bătrâni la Lugoj

Autoliv

Hoţii care se foloseau până acum de celebra metodă „Accidentul” pentru a-i fura pe bătrâni, anunţându-i că rudele lor au suferit grave accidente rutiere şi au nevoie de o sumă mare de bani pentru a scăpa de închisoare sau a le fi salvate vieţile, au găsit acum o altă metodă de a face rost în mod ilicit de bani.

Poliţiştii lugojeni sunt în alertă de câteva zile, numărul înşelăciunilor fiind în creştere. Chiar dacă hoţii au început să apeleze şi la alte modalităţi de înşelăciune, „Accidentul” rămâne cea mai des utilizată. În cazul în care sunteţi victima unei astfel de înşelăciuni, poliţiştii recomandă să vă păstraţi calmul şi să nu acţionaţi în niciun fel cum sunteţi instruiţi. Primul pas este acela de a suna de îndată la 112 şi de a cere ajutorul autorităţilor.

„Persoane necunoscute apelează de obicei la vârstnici, la telefonul fix sau mobil, recomandându-se ca avocaţi ai copiilor acestora, care au fost implicaţi în accidente rutiere şi le solicită să le pună banii într-un anumit cont la bancă sau să le dea un loc de întâlnire, pentru a folosi acei bani în sprijinul copiilor lor împlicaţi în accident”, a declarat pentru Cetăţeanul Iosif Ciulonescu, agent principal în cadrul Poliţiei Lugoj, Biroul Rutier.

Poliţiştii îndrumă persoanele care sunt apelate astfel să-şi contacteze rudele ca să se asigure că sunt bine, apoi să sune imediat la poliţie. Noua metodă care a intrat recent în peisajul infracţional din Lugoj, făcând deja o primă victimă, este cea cu noile carduri de sănătate. Aceasta funcţionează relativ la fel ca metoda „Accidentul”, doar că infractorii renunţă la intervenţia telefonică, abordând persoanele într-un mod direct.

„Persoane necunoscute se prezintă la uşa victimei şi solicită diverse sume de bani pentru deblocarea cardului de sănătate. Şi pe aceştia îi sfătuim să nu se lase înşelaţi şi să nu le dea nici cardul şi nici sumele de bani la acei necunoscuţi. Ba mai mult, îi rugăm să apeleze la 112 sau la dispeceratul Poliţiei Lugoj, 351 212”, a explicat Iosif Ciulonescu din cadrul Poliţiei Lugoj.

În ultimele săptămâni, la Lugoj au fost înregistrate trei cazuri de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. Cea mai mare sumă de bani obținută de hoţi prin procedeul deja cunoscut la nivel naţional este de 7.000 de euro, sumă de care a fost deposedată mama omului politic Ioan Ambruş.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

  1. Pingback: La Lugoj hoții fură prin metoda CARDUL DE SĂNĂTATE

  2. Pingback: Timișeni, aveți grijă cui deschideți ușa. Metoda "cardul de sănătate", ultima modă printre hoți. Ce semnal de alarmă trage Casa de Sănătate Timiș

  3. Pingback: CrisPres Timis, o noua metoda de escrocare: Bani pentru deblocarea cardului de sanatate - CrisPres

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: