Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Cardurile de sănătate, folosite de hoţi pentru a-i fura pe bătrâni la Lugoj

Cardurile de sănătate, folosite de hoţi pentru a-i fura pe bătrâni la Lugoj

Cetateanul Lugoj

Hoţii care se foloseau până acum de celebra metodă „Accidentul” pentru a-i fura pe bătrâni, anunţându-i că rudele lor au suferit grave accidente rutiere şi au nevoie de o sumă mare de bani pentru a scăpa de închisoare sau a le fi salvate vieţile, au găsit acum o altă metodă de a face rost în mod ilicit de bani.

Poliţiştii lugojeni sunt în alertă de câteva zile, numărul înşelăciunilor fiind în creştere. Chiar dacă hoţii au început să apeleze şi la alte modalităţi de înşelăciune, „Accidentul” rămâne cea mai des utilizată. În cazul în care sunteţi victima unei astfel de înşelăciuni, poliţiştii recomandă să vă păstraţi calmul şi să nu acţionaţi în niciun fel cum sunteţi instruiţi. Primul pas este acela de a suna de îndată la 112 şi de a cere ajutorul autorităţilor.

„Persoane necunoscute apelează de obicei la vârstnici, la telefonul fix sau mobil, recomandându-se ca avocaţi ai copiilor acestora, care au fost implicaţi în accidente rutiere şi le solicită să le pună banii într-un anumit cont la bancă sau să le dea un loc de întâlnire, pentru a folosi acei bani în sprijinul copiilor lor împlicaţi în accident”, a declarat pentru Cetăţeanul Iosif Ciulonescu, agent principal în cadrul Poliţiei Lugoj, Biroul Rutier.

Poliţiştii îndrumă persoanele care sunt apelate astfel să-şi contacteze rudele ca să se asigure că sunt bine, apoi să sune imediat la poliţie. Noua metodă care a intrat recent în peisajul infracţional din Lugoj, făcând deja o primă victimă, este cea cu noile carduri de sănătate. Aceasta funcţionează relativ la fel ca metoda „Accidentul”, doar că infractorii renunţă la intervenţia telefonică, abordând persoanele într-un mod direct.

„Persoane necunoscute se prezintă la uşa victimei şi solicită diverse sume de bani pentru deblocarea cardului de sănătate. Şi pe aceştia îi sfătuim să nu se lase înşelaţi şi să nu le dea nici cardul şi nici sumele de bani la acei necunoscuţi. Ba mai mult, îi rugăm să apeleze la 112 sau la dispeceratul Poliţiei Lugoj, 351 212”, a explicat Iosif Ciulonescu din cadrul Poliţiei Lugoj.

În ultimele săptămâni, la Lugoj au fost înregistrate trei cazuri de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. Cea mai mare sumă de bani obținută de hoţi prin procedeul deja cunoscut la nivel naţional este de 7.000 de euro, sumă de care a fost deposedată mama omului politic Ioan Ambruş.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

  1. Pingback: La Lugoj hoții fură prin metoda CARDUL DE SĂNĂTATE

  2. Pingback: Timișeni, aveți grijă cui deschideți ușa. Metoda "cardul de sănătate", ultima modă printre hoți. Ce semnal de alarmă trage Casa de Sănătate Timiș

  3. Pingback: CrisPres Timis, o noua metoda de escrocare: Bani pentru deblocarea cardului de sanatate - CrisPres

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016