Care este cea mai bună cafea pentru tine? Află acum

0

Nu există cea mai bună cafea. Există doar cea mai bună cafea pentru tine, deoarece cea mai bună cafea ține doar de preferințele fiecărei persoane în parte. De aceea, îți vom prezenta toate tipurile de cafea, pentru ca tu să le poți încerca pe toate și să decizi care este favorita ta.

În general, cea mai bună cafea este cafeaua de specialitate proaspăt prăjită. Este de asemenea și cea mai scumpă și destinată doar celor mai pretențioși sau bogați oameni, care și dețin un expressor ce poate extrage toate elementele pozitive din cafea.

După tipul cafelei regăsim două mari categorii: Arabica și Robusta.

Cu un procent de 70% din producția mondială, cafeaua Arabica a fost desemnată cea mai apreciată și se distinge de Robusta prin aromă, gust dulce, parfumat și care persistă.

Conține un nivel mai scăzut de cofeină și este mai pretențioasă atât la cultivare cât și la prepararea ei. Cel mai mult se cultivă în America Centrală și de Sud și este ceva mai scumpă decât Robusta. Comparativ cu Robusta, Arabica este mai puțin cremoasă la preparare.

Robusta este o cafea cultivată în Africa și Asia ce se diferențiază prin tărie, mai cremoasă decât Arabica dar și mai puțin aromată. Cafeaua robusta este mai puțin îndrăgită decât arabica însă este mai avantajoasă la preț, fiind mai accesibilă. Conține de două ori mai multă cofeină și este mai puțin pretențioasă atât la cultivare cât și la preparare.

O altă clasificare a cafelei este: cafea comercială, de origine și de specialitate.

Cafeaua comercială este cel mai adesea întâlnită în magazine dar și pe internet. Aceasta are un amestec de cafea arabica și robusta, din diverse părți ale lumii, adesea prăjite mediu sau mai intens. În funcție de amestec și prăjire, acestea pot fi mai tari, mai slabe sau mai aromate. Cele mai îndrăgite cafele comerciale sunt cele care au o proporție mai ridicată de cafea arabica.

Cafeaua de origine reprezintă acea cafea care provine dintr-o singură plantație, cu aromele și particularitățile specifice regiunii din care face parte. Discutăm despre cafea de pe plantații din Etiopia, Columbia, Guatemala, Costa Rica, Brazilia, Nicaragua, Uganda, Burundi, Kenya. În aceste categorii se procesează cafele 100% arabica sau 100% robusta, prăjite ușor și mediu. Fiecare cafea are o aromă impresionantă, deosebită, de multe ori cu note florale puternice sau de citrice.

Cafeaua de specialitate este un cuvânt care descrie boabele de cafea cu cea mai plăcută aromă care este realizată în microclimate speciale și care se bucură de un tratament aparte de la plantare și până la servire.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și