Care este secretul unui mariaj fericit, din punctul de vedere al bărbaților

0

Un sondaj efectuat pe reddit.com dezvăluie care sunt părerile bărbaților căsătoriți în ceea ce privește un mariaj reușit. Aceștia povestesc, din propria lor experiență, care sunt „secretele” care i-au ajutat să aibă o relație de lungă durată. Chiar dacă este un subiect mai discutat de către femei comparativ cu bărbații, misterul unei căsnicii fericite este de multe ori puse de către societate în spatele femeii.

Aceasta trebuie să arate dovadă de iubire, gingășie și înțelegere față de partener. Doar că, în mod surprinzător sau nu, întrebarea a început să apară și în rândul bărbaților. Așa s-a întâmplat că unul dintre chestionarele site-ului Reddit să conțină această întrebare: „Care este secretul unui mariaj de lungă durată?” Iar bărbații au oferit răspunsuri, încercând să dea sfaturile cele mai bune despre cum au reușit să aibă o căsnicie fericită:

„Certaţi-vă pentru a ajunge la o soluţie, nu pentru a avea dreptate“

Ideea unei discuții în contradictoriu cu soția nu este aceea de a arăta că aveți dreptate. Scopul este rezolvarea problemei prin aflarea unei soluții care să poată fi aprobată de ambii parteneri, susține unul dintre utilizatorii site-ului.

„Nu dezvoltaţi dependenţe unul faţă de celălalt“

Cele mai închegate relații sunt acelea între doi parteneri care se simt efectiv independenți, puternici și fericiți pe cont propriu. Nu începe să devii dependent față de ea și nu pune o povară pe spatele partenerei cu scopul de a fi tu fericit.

„Creativitatea este cheia unui mariaj reuşit“

„Foloseşte-ţi creativitatea pentru a găsi noi modalităţi de a-i face viaţa mai bună, în moduri la care nu s-ar fi putut gândi“.

Bărbatul care a dat acest sfat pe site-ul menționat, susține că soția lui avea probleme cu somnul. Înainte de culcare, își amintea toate lucrurile pe care trebuia să le facă a doua zi. Astfel că, s-a hotărât să îi atragă atenția invitând-o să se uite la el în timp ce se joacă pe computer. A optat pentru cele mai plictisitoare jocuri, ca să poată să își adoarmă rapid soția.

„Partenera ar trebui să fie o prioritate pentru mine“

„Am învăţat acest secret din căsnicia de 34 de ani a părinţilor mei“, mărturisește un alt utilizator al site-ului.  „Dincolo de iubirea pentru copiii lor, atenţia tatălui meu pentru partenera sa a fost pe primul loc. Întotdeauna”.

“ Respectă-ţi soţia într-atât cât să te poţi abţine  de la a spune o glumă „bună” despre mariajul vostru”

Se regăsesc foarte multe cazuri în care partenerii fac diverse glume despre soție sau relația lor în momentul în care sunt între prieteni. Cu toate că poate ți se pare că acesta reprezintă un mod eficient de a atrage atenția și simpatia persoanelor din jur, este posibil să o pierzi pe cea a soției, dezvăluie un alt bărbat.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și