Merele, banalele fructe pe care le regăsim pe tarabe și în rafturile supermarket-urilor indiferent că e vară sau iarnă, sunt de fapt un superaliment, grație efectelor benefice multiple pe care le au asupra sănătății. Nu din întâmplare americanii spun „an apple a day keeps the doctor away” – un măr pe zi, te ține departe de doctor.
Așadar, să vedem care sunt cele mai importante motive pentru care ar fi benefic să mănânci un măr în fiecare zi pentru o sănătate de fier.
Beneficiile merelor
1. Reprezintă o sursă ideală de fibre solubile – categorie de carbohidrați din plante ce ajută la scăderea riscului de afecțiuni intestinale, inclusiv diverticulită, hemoroizi și diverse tipuri de cancer. De asemenea, fibrele echilibrează nivelul de insulină, prevenind diabetul, curăță și detoxifică, facilitând astfel eliminarea metalelor grele din corp, cum ar fi cuprul sau plumbul.
2. Conțin o cantitate mare de pectină – substanță ce are puterea de a scădea nivelul colesterolului rău din corp, ajutând așadar la pierderea în greutate.
3. Merele sunt înlocuitoarele apei – măresc secreția de fluide necesare corpului și reduc gradul de vâscozitate al mucoaselor, după cum se arată în diverse manuale de medicină chinezească tradițională.
4. Merele pot preveni riscul de afecțiuni ale pielii – cum ar fi eczemele, uscăciunea severă, reduc producția de sebum și previn apariția acneei.
5. Un măr nu conține mai mult de 80 de calorii- nu conține nici grăsimi sau sodiu și au un conținut scăzut de fructoză, fiind indicate atât în regimul alimentar de slăbire cât și pacienților ce se confruntă cu diabetul.
6. Merele reprezintă o sursă esențială de vitamina C, A, flavonoizi și minerale- cum ar fi fierul, fosforul sau calciul, de nelipsit pentru o funcționare optimă a organismului.
7. Merele conțin foarte mult potasiu- un mineral cu un rol esențial pentru o inimă sănătoasă.
Sursa – Glow Magazin.