Dunărea își schimbă în fiecare an configurația prin depunerea de aluviuni dar și prin erodarea malurilor. Cu toate acestea, cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre rămân aceleași. Dacă sunteți iubitori ai pescuitului, vă propun o listă cu câteva dintre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunăre:
În județul Mehedinți, acolo unde intră Dunărea în țară, s-a stabilit cel mai mare record de cereri de viză de PG la Poliția de Frontieră. Așadar, pe brațul Gogoșu, la Ostrovul Mare (stația de pompe, kilometrul 865), localitatea Gruia la Cheile Portului, zona localității Pristol, zona Țigănași și Crivina pe lângă pod, aproape de turbine, acolo unde curentul este mai mare, regăsim unele dintre cele mai bune locuri de pescuit, în special pentru șalău.
În zona Cazanele Mari și Cazanele Mici ne putem relaxa la un pescuit eficient de somn mare. Este recomandată folosirea unei bărci solide, deoarece pescuitul de pe mal este destul de dificil. Grație malurilor abrupte, somnii se pot dezvolta în tihnă, fără ca pescarii să îi deranjeze prea tare.
În Golful Dubova se poate pescui foarte bine și fără probleme toate speciile de pește. În zonele Orșova, Esenița și Svinița sunt renumite în special pentru iubitorii muscaritului la clean sau a pescuitului cu momeli rotative și oscinante.
Cei ce adoră să pescuiască crap, lacul Fortuna și balta Traian sunt cele mai potrivite. Aceste două lacuri se numără și printre cele mai bune locuri de pescuit la somn pe Dunăre.
Pe canalul Olguța se poate prinde foarte eficient și rapid o diversitate de crap, caras, plătică, știucă dar și biban. Datorită vegetației abundente la mal, pescuitul în această zonă merge de minune din barcă.
Pentru pasionații de pescuit din București, zona Călărași reprezintă cea mai bună opțiune. Dacă vreți să prindeți pești între 5 și 10 kilograme bucata, vă puteți duce la Cetatea Pacuiului de Soare, unde puteți regăsi din plin crap, caras, plătică și șalău.
În amonte de râul Argeș, la Chirnogi Oltenița, la limita bulboanelor, se prinde foarte bine știuca, însă drumul este de neparcurs dacă a plouat în zonă.
În zona Ara se poate prinde atât somn cât și crap, de greutate mare per bucată. În această zonă se regăsește o cantitate foarte mare de pește.
De asemenea, în zona morii de la Cochirleni, se pot prinde cantități frumoase de somn, la linguriță se pot prinde șalău și avat, iar la boilies cantități impresionante de crap.
Sursa: Financiarul.ro.