Care sunt factorii de care depinde calitatea unei zugraveli

0

Calitatea zugravelii, durabilitatea, precum si aspectul acesteia sunt determinate in foarte mare masura de o serie de conditii, de la alegerea de cel mai bun trafalet pentru lavabila la aplicarea acestei vopsele. Iar cei mai importanti factori de care depinde o zugraveala de calitate.

– Stabilirea procesului tehnologic

Acest factor este o conditie esentiala pentru realizarea unei zugraveli sau vopsitorii de calitate ridicata. Procesul tehnologic se stabileste tinand seama de felul suprafetei suport care se finiseaza, de compozitiile, uneltele si mijloacele de care se poate dispune. O data fixat procesul tehnologic acesta trebuie respectat pe toata durata lucrarilor.

– Pregatirea suprafetei suport

Aceasta constituie o faza foarte importanta de care depinde aproape exclusiv aderenta straturilor peliculogene si, intr-un final, calitatea zugravelii.

– Alegerea compozitiilor pentru executarea finisajelor de acoperire

Este si acesta un factor extrem de important pentru obtinerea unor zugraveli de calitate superioara. La alegerea vopselei lavabile gata preparate sau a materialelor componente, beneficiarul lucrarii sau proiectantul trebuie sa tina seama de conditiile de exploatare a suprafetelor vopsite (pentru decor sau protectie), a specificului acestora si a posibilitatilor tehnologice de executie.

-Calitatea corespunzatoare a vopselei alese

Acest factor este cel mai important in executarea unei zugraveli de calitate, mai ales cand aplicarea vopselei lavabile este facuta cu pricepere.

Vopselele lavabile gata preparate sau materialele componente sunt garantate prin certificare de producator, iar proprietatile si caracteristicile lor sunt impuse de prescriptiile oficiale (standarde, normative). Pregatirea, omogenizarea sau imbunatatirea compozitiilor de vopsea trebuie efectuate de specialisti in locuri cu utilaje, aparate si instalatii speciale.

– Folosirea de unelte si masini pentru aplicarea vopselei

Folosirea unor vopseluri lavabile bine pregatite si cu o calitate superioara nu constituie unica conditie pentru obtinerea unei zugraveli de calitate. Este necesar ca la aplicarea vopselei lavabile sa se foloseasca unelte si masini corespunzatoare, de buna calitate si bine intretinute. Prin urmare, alegerea trafaletului pentru lavabila este un detaliu pe care daca il tratam cu atentie ne poate aduce un plus in calitatea lucrarilor.

-Profesionalismul zugravilor

La orice meserie din domeniul constructiilor si al finisarilor interioare, calitatea lucrarilor depinde de constiinciozitatea, experienta si capacitatea tehnica a meseriasilor. Este foarte important ca meseriasii de specialitate sa cunoasca in cele mai mici amanunte operatiile pe care trebuie sa le execute si modul de lucru.

In concluzie, daca unul din acesti factori ce asigura reusita zugravelilor enumerati in acest articol nu sunt respectati, durabilitatea, calitatea si aspectul lucrarilor se reduce simtitor.

Sursa: News24.ro.

Citește și