Actualitate

„Cartea de pe pătură”. O altfel de oră de lectură pentru elevii lugojeni

„Cartea de pe pătură”. O altfel de oră de lectură pentru elevii lugojeni

Autoliv

Biblioteca Municipală Lugoj a organizat astăzi, în premieră, un eveniment cultural inedit, „Lugojul citeşte – Cartea de pe pătură”, pe spațiul verde din fața Colegiului Național ”Iulia Hasdeu”, lângă Bustul ”Mihai Eminescu”. Zeci de elevi din școlile lugojene, iubitori de literatură au venit să citească pe iarbă, în centrul orașului. Alături de aceştia, au participat scriitori şi oameni de cultură lugojeni.

„Suntem împreună cu profesori și elevi din școlile lugojene, care au venit, aș spune, pe iarba verde de acasă, într-un loc predestinat pentru carte și lectură, lângă bustul poetului național Mihai Eminescu. Demersul nostru vine să confirme și să demonstreze că nu întâmplător Lugojul este și capitala culturală a Banatului. În același timp, se dorește a fi un îndemn pentru carte, pentru lectură, un îndemn nu doar simbolic, ci unul real în prezența noastră astăzi aici în centrul orașului. Și nu în ultimul rând, aș dori să aduc o precizare importantă. Prin această întâmplare, Lugojul ar putea intra în circuitul marilor orașe europene, unde se organizează astfel de evenimente, spune Henrieta Szabo”, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

Încântați să participe la inedita oră de lectură au fost și elevii.

„Eu văd o șansă prin care putem face lumea să citească, ca să susținem ceea ce ne place, susținem cărțile cu care am venit. O oportunitate bună pentru noi, pentru dezvoltarea noastră, pentru că cititul ne ajută foarte mult”, spune una dintre elevele participante.

„Bine că am venit și noi să citim pentru că mulți din generația noastră nu prea citesc, sunt toți cu ochii în calculator și uită să mai citească”, spune un băiat.

Proiectul ”Pătura care citește” are ca scop lecturarea în spații neconvenționale, Biblioteca Municipală Lugoj încercând să aducă în același loc natura și lectura. Instituția a pus la dispoziție cărțile și păturile. Pe lângă citit, s-a ascultat muzică la chitară.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: