Casual sau de ocazie? Cum să alegi modelul potrivit de sandale pentru fiecare eveniment

0

Indiferent de ținuta pe care o porți, aceasta nu este completă fără accesoriile ideale – pantofii. Pentru construirea unui outfit impecabil, casual sau de ocazie, ai nevoie de încălțămintea potrivită. Una dintre perechile perfecte, care nu trebuie să lipsească din garderoba feminină, este reprezentată de sandale.

Din fericire, găsești modele de sandale potrivite pentru fiecare eveniment. Descoperă o serie de recomandări utile în ceea ce privește alegerea sandalelor, din articolul pe care ți l-am pregătit!

Sandalele pentru petreceri

Ești invitată la o petrecere de tip cocktail, la un eveniment caritabil sau la o zi de naștere? Pentru asemenea ocazii speciale, ai nevoie de o ținută elegantă și de încălțăminte pe măsură.

Optează pentru o pereche de sandale fine, în nuanțe de negru, nude, auriu sau argintiu. Aceste exemple se potrivesc perfect cu orice tip de rochie, lungă sau scurtă și îți pun în evidență silueta. Totuși, este indicat să eviți sandalele încărcate cu diferite accesorii sau decorațiuni colorate, care fac notă discordantă cu ținuta și cu evenimentul.

Sandalele pentru job și întâlniri de afaceri

Sandalele trebuie să fie alese cu foarte multă atenție atunci când mergi la locul de muncă, la o întâlnire de afaceri sau la o ședință unde se impune un stil vestimentar office.

Pentru a afișa un look profesional, apelează fie la pantofi stiletto simpli, fie la sandale elegante, cu toc jos. În ceea ce privește cromatica sandalelor pentru astfel de ocazii, este indicat să te rezumi la culori discrete, mai puțin stridente. Sandalele nude sunt ideale, deoarece se asortează atât cu costume de inspirație masculină, cât și cu fuste sau rochii office.

Sandalele pentru evenimente formale

Pentru baluri, gale, strângeri de fonduri, recepții sau orice eveniment care are loc seara, ai la fel de multe opțiuni în materie de sandale. De această dată, sandalele alese pot deveni bijuterii! Optează pentru modele strălucitoare, extrem de elegante, care pot scoate în evidență chiar și cea mai banală rochie neagră.

Poartă o pereche de sandale decupate, cu barete fine, albe, negre sau roșii, care merg cu orice. Importanța evenimentului te obligă să alegi sandale din materiale de calitate. Achiziționează o pereche de sandale din piele naturală sau modele care includ aplicații lucioase și inserții din mătase, dantelă sau catifea, care se pretează pentru astfel de evenimente.

Sandalele pentru ținute casual

Atunci când ai nevoie să te îmbraci casual, te confrunți cu mai puține restricții. Din acest motiv, poți alege sandale comode și versatile, nu neapărat elegante. Realizezi un look confortabil și degajat cu o pereche de sandale colorate, pentru o ținută impecabilă.

Ținutele care implică un cod vestimentar casual se asortează cu sandale cu talpă ortopedică sau modele fără toc, care oferă confort picioarelor tale. În sezonul cald, poți purta orice pereche de sandale îți dorești. Mizează pe o pereche de sandale cu barete colorate, potrivite pentru jeanși, rochii și fuste.

Ținutele de zi cu zi pot fi asortate cu sandale drăguțe, accesibile ca preț și potrivite pentru orice eveniment. În funcție de ocazie, poartă sandale elegante, cu toc înalt și aplicații deosebit sau modele casual, care să-ți ofere confortul de care ai nevoie în zilele toride de vară.

Care sunt sandalele tale preferate?

Citește și