Cât de importante sunt odorizantele de camera pentru avea o stare de spirit excelentă

0

Odorizantele pentru interior se regăsesc peste tot: în băile publice, la birou, în casă și de cele mai multe ori agățate de oglinda din mașina ta. Rolul acestora este de  masca sau de a elimina mirosurile neplăcute din încăperi. Astfel, aceste produse împrăștie, în mod curent, arome parfumate și alte substanțe care contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și te ajută să ai mereu o stare de spirit excelentă.

Astăzi odorizantele de cameră sunt subiectul articolului nostru, astfel că prietenii de la Misela.ro îți vor oferi câteva informații estențile despre unele dintre cele mai căutate produse.

Scurtă istorie a odorizantelor de cameră

Odorizantele sunt folosite încă din Antichitate pentru a reîmprospăta aerul și pentru a acoperi unele mirosuri. Spre exemplu, în acea perioadă, egiptenii foloseau mușchi de copac și alte plante pentru a-și parfuma mormintele. În ultimele sute de ani o varietate de compuși, mirodenii și extracte florale au fost utilizate datorită capacităților de a oferi arome plăcute.

Primul odorizant de cameră modern a apărut în anul 1948. Acesta era sub formă de spray sub presiune care avea o concentrație de 1% parfum, 24 % alcool sau alți solvenți și 75% chlorofluorocarbon, abreviat CFC. El imită o tehnologie utilizată de armată pentru a răspândi insectele. Compusul din spray împrăștia o aromă de parfum ce se menținea în aer o perioadă de timp lungă. Produsul în această formă a devenit unul standardizat care s-a vândut rapid și pretutindeni, vânzările obținute fiind unele fabuloase.

Începând cu anii 1950 multe firme și companii au început să adauge substanțe  chimice împotriva mirosului în multe dintre produsele lor. Acestea aveau scopul de a distruge sau de a neutraliza mirosurile pestilențiale, spre deosebire  de mascarea acestora. Oamenii căutau astfel de produse mai ales pentru că aveau puterea de a neutraliza mirosul de țigară, mirosul de urină, de gătit și mirosurile care se asociază în mod normal cu peștele.

Odată cu trecerea timpului, spray-urile de cameră au fost modificate și dezvoltate astfel încât performanța lor să fie îmbunătățită, iar costurile reduse.

De ce iubesc oamenii odorizantele de cameră?

Studiile efectuate în acest domeniu au arătat faptul că aproximativ 51% dintre oameni folosesc odorizantele de cameră pentru că iubesc parfumul. 44% dintre respondeți susțin că utilizarea acestora contirbuie la răcorirea aerului din cameră și neutralizarea mirosurilor neplăcute. În schimb, 27% dintre ei spun că aleg să folosească odorizantele de cameră pe post de obiecte decorative, formă lor dezvoltându-se de-a lungul timpului și căpătând texturi din ce în ce mai interesante.

Astfel, odată cu trecerea timpului s-a constant că mirosurile plăcute contribuie și la îmbunătățirea stării de spirit. Oamenii adoră mirosurile dulci, revigorante și proaspete. Dacă și tu ai nevoie de un restart cu parfum al casei tale sau al locului în care lucrezi, intră pe Misela.ro și alege odorizantul potrivit preferințelor tale.

Citește și