Cauți soluții simple pentru reamenajarea locuinței? Iată de ce să acorzi atenție mobilierului și decorațiunilor!

0

Amenajarea propriilor locuințe presupun proiecte complexe, la care cugetam foarte mult înainte de a trece la decizii și investiții propriu-zise. De ce? Pentru că este absolut firesc ca acestea să reflecte cât mai bine gusturile și personalitatea noastră. Apar uneori însă momente în care simțim nevoia unor schimbări, schimbări care să dea un nou suflu căminului. Tendințele în ceea ce privește amenajările interioare sunt destul de dinamice, astfel că periodic apar schimbări care s-ar putea să ne fie sau nu pe plac. Indiferent de tendințele actuale însă, trecem la fapte de obicei doar atunci când simțim nevoia de a da încăperilor locuinței un nou suflu.

Reamenajarea unei locuințe începe în general cu un proiect, cu stabilirea unor detalii importante în ceea ce privește stilul abordat și bugetul, având în vedere că în funcție de aceste aspecte importante vor fi luate și deciziile ulterioare. Iată așadar câteva schimbări pe care le poți face atunci când îți dorești ca locuința ta să aibă un aspect actualizat, care să îți asigure tot confortul fizic și psihic de care ai nevoie.

            Cromatica

O schimbare care va oferi un nou suflu oricărei încăperi are legătură cu cromatica. Probabil că nu este foarte dificil să realizam acest lucru având în vedere că până și cele mai mici schimbări la nivel cromatic din cadrul sunt foarte ușor de observat. Dacă dorești să abordezi un stil de amenajare modern, atunci atenția ar trebui să se îndrepte înspre o cromatică simplă, alcătuită din cel mult două culori. În general, nu vei da niciodată greș dacă vei opta pentru alb având în vedere că acesta se integrează perfect în orice stil de amenajare. Mai mult decât atât, poți chiar utiliza și lumina naturala sau cea artificiala pentru a pune în evidență anumite puncte ale unei încăperi.

            Mobilierul

Nu de puține ori, mobilierul este considerat principalul centru de atracție al unei încăperi, motiv pentru care, dacă cel de care dispui deja este învechit, probabil că este momentul oportun sa îl înlocuiești cu unul nou, modern. De asemenea, dacă dorești să abordezi un stil modern pentru încăperi, mobilierul ar trebui să aibă un design și o cromatică cât mai simplă. Nu trebuie să uiți însă nici de aspectul funcțional al acestuia, de aceea îți recomandăm să alegi unul compartimentat cât mai inteligent, care să îți permită să depozitezi articole vestimentare, truse de machiaj sau orice alte lucruri. În plus, poți chiar dispune piesele de mobilier în mod diferit, astfel încât încăperea să arate complet diferit. Asigură-te însă că dispui de suficient spațiu pentru a face acest lucru.

            Decorațiunile

Alături de mobilier și cromatica, celebrele decorațiuni de interior, au capacitatea impresionantă de a schimba radical atmosfera din cadrul unei încăperi. Vestea buna este aceea că acestea se regăsesc într-o diversitate absolut impresionantă, astfel că ai la dispoziție opțiuni aproape nelimitate prin care poți aduce un plus de culoare încăperilor locuinței tale. Un ceas decorativ, o lampă modernă sau chiar și clasicele decorațiuni din sticlă sau metal pot schimba cu ușurință identitatea unei camere. Asigura-te însă că optezi pentru decorațiuni care să se poată integra perfect cu stilul de amenajare ales.

 

Citește și