Cazinoul australian Crown este evaluat la suma de 6,2 miliarde de dolari de către Blackstone

0

Blackstone Group Inc a efectuat o plată de 5,6 miliarde de dolari pentru acțiunile companiei Crown Resorts Ltd din Australia pe care încă nu o deține, la câteva săptămâni după ce operatorul cazinoului a fost considerat de către autorități inapt pentru deținerea unei licențe de jocuri în Sydney.

Oferta informală, pe care Crown a dezvăluit-o luni dimineață și pe care Blackstone a confirmat-o ulterior, a trimis acțiunile Crown la o cincime din valoare, deoarece investitorii au pariat că un preț mai ridicat ar putea fi oferit de la prima firmă de capital privat din lume sau de la un alt pretendent.

„Este plăcut să obțineți o ofertă, iar acum este vorba despre descoperirea prețurilor”, a spus John Ayoub, manager de portofoliu la Wilson Asset Management, care deține acțiuni ale companiei Crown.

„Aceste acțiuni se tranzacționează la câștiguri minime și nu aș fi surprins să văd o activitate suplimentară în sector.”

Dacă Blackstone ar reuși, ar avea o companie în criză după ce autoritățile de reglementare din New South Wales l-au acuzat anul trecut de spălare de bani și legături cu crima organizată.

Ancheta a condus la pierderea licenței sale de a-și opera noul cazino emblematic, o dezvoltare de 2,2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de dolari) pe malul mării din Sydney.

Scandalul a declanșat, de asemenea, puternice anchete cvasi-judiciare independente în celelalte două state australiene în care Crown are autorizația de a opera. Ambele anchete trebuie să înceapă.

De asemenea, agenția australiană pentru infracțiuni financiare investighează Crown asupra acuzațiilor de spălare de bani, iar compania se confruntă cu două acțiuni colective pentru acționari, acuzând-o că nu le-a notificat riscurile care au dus ulterior la scăderea prețului acțiunilor. Deși oferta indicativă Blackstone de 11,85 dolari SUA a fost o primă de 20% până la ultima închidere, a fost mică față de prețul de închidere de 11,90 dolari pe acțiune la data de 20 februarie anul trecut. Această propunere evaluează Crown la 6,2 miliarde de dolari.

Acțiunile Crown au crescut cu 21%, la 11,95 dolari, ușor mai mari decât prețul propus de Blackstone.

„Blackstone nu ar putea scăpa de un astfel de preț dacă cazinourile nu ar fi afectate de COVID și în același timp, de problemele de gestionare”, a spus Nathan Bell, manager de portofoliu al Intelligent Investor, care deține acțiuni Crown.

„Este doar o ofertă de deschidere. Este o situație dezordonată și propunerea de a achiziționa un cazinou este o afacere complexă în cele mai bune momente, datorită tuturor reglementărilor.”

Purtătorul de cuvânt al fondatorului companiei, James Packer, principalul acționar al Crown, cu aproximativ 36% din acțiunile sale, a refuzat să comenteze. Al treilea cel mai mare acționar al companiei, Perpetual Equity Investment Co Ltd, a refuzat, de asemenea, să comenteze.

Sursa: News24.ro.

Citește și