Cafeaua se numără printre cele mai adorate băuturi dimineața, pentru că ne poate ajuta să avem energie pentru întreaga zi. Aceasta are nenumărate beneficii, începând cu faptul că poate ajuta la arderea grăsimilor, stimulează organismul, previne anumite boli, precum diabetul de tip II, Alzheimer sau depresie. Cu toate acestea sunt și foarte multe controverse în jurul ei, precum faptul că ar facilita apariția anxietății, a atacurilor de panică sau a palpitațiilor.
Pot apărea boli digestive dacă bei cafea pe stomacul gol?
Diverse cercetări ne arată faptul că, dacă consumăm cafea pe stomacul gol, putem să ne confruntăm cu foarte multe dureri, arsuri la stomac, greață sau stări de vomă, care mai apoi pot duce la ulcer, reflux gastroesofagian sau chiar sindromul colonului iritabil.
Poate cafeaua să crească nivelul de cortizol din corpul nostru?
Un alt motiv pentru care nu ar trebui să mai bei cafea pe stomacul gol este că acest obicei poate mări nivelul de cortizol, unul dintre hormonii eliberați de stres. Cortizolul este produs de către glandele suprarenale și facilitează reglarea metabolismului, a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Chiar și așa, un nivel mult prea mare de cortizol poate duce la anumite probleme de sănătate precum hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II sau anumite boli de inimă.
Ideea nu este să renunți la consumul de cafea, însă nu ar trebui să depășești doza recomandată de către medici, sau să nu o mai bei pe stomacul gol. Dacă totuși vrei să renunți la cafea, există o mulțime de alternative la care poți apela, printre care sucurile din fructe și legume, ceaiurile din plante sau băuturile pe bază de proteine.
Sursa: elle.ro
Sursa – Glow Magazin.