Ce face terapia cu lumină LED pentru pielea ta? Experții explică în ce constă tratamentul

0

În timp ce a început în spațiul cosmic (da, într-adevăr), terapia cu lumină LED a devenit rapid un tratament popular aici pe pământ, care se găsește în cabinetele consultanților și în clinicile de îngrijire a pielii, și iubit de dermatologi, esteticieni, vedete, editori de frumusețe, și intelectuali deopotrivă.

Ce face LED-ul pentru pielea ta?

„LED-ul funcționează direct asupra mitocondriilor sau centrelor electrice a celulelor absorbind fotonii (lumina) și transformându-l în ATP (o formă de energie pentru celule)”, a spus dr. Yannis Alexandrides, fondator și director al Clinicii 111Harley St în Londra.

„ATP este apoi utilizat pentru a alimenta toate procesele metabolice, produce noi ADN, ARN, proteine ​​și alte produse necesare reparării pielii”.

După cum s-a menționat mai sus, LED-ul transformă energia în culori diferite și fiecare dintre aceste culori afectează pielea în mod diferit.

În dermatologie, cele mai studiate și utilizate pe scară largă terapia cu lumină LED includ albastru (407-420 nm), galben (570-590 nm), roșu (630-700 nm) și infraroșu (800-1200 nm).

Când vine vorba de modul în care afectează pielea, lumina LED albastră are cele mai multe dovezi în spate.

„Lumina albastră afectează acneea acționând asupra bacteriilor cauzatoare de acnee numite propionibacterium acnes, sau pe scurt P. acnes”, a spus dr. Levin.

„P. acnes este o bacterie naturală care trăiește în foliculii de păr. Când un por sau un folicul de păr se înfundă, P. acnes crește și se înmulțește, provocând inflamație, ceea ce îți dă un cos inflamat de culoare roșie.”

P. acnes produce în mod natural un grup de proteine ​​numite porfirine, iar atunci când aceste porfirine absorb lumina albastră, aceasta determină moartea bacteriilor, potrivit dr. Levin, adăugând că, atunci când vine vorba de tratamente la domiciliu, „studiile clinice au arătat eficacitate pentru tratamentul acneei ușoare până la moderate … dar vă recomand să continuați cu medicamentele tradiționale pentru acnee împreună cu terapia cu lumină și să vă administrați împreună cu dermatologul dvs. Deși tehnologia a avansat semnificativ, încă nu este suficient uneori pentru a elimina acneea. „

Lumina roșie este probabil cea mai populară terapie cu lumină LED și considerată cel mai eficient tip pentru stimularea circulației și a producției de colagen. Pătrunzând pielea mai adânc decât orice altă lumină, LED-ul roșu trimite un receptor specific pentru a stimula mitocondriile din celule, care are rezultate de întinerire și antiinflamatoare.

Lumina galbenă, potrivit dr. Levin, „se crede că își exercită efectul asupra mitocondriilor, o parte a celulei care este responsabilă pentru producerea moleculelor numite ATP, care sunt pachete mici de energie pentru celule”. Din această cauză și pentru că are o lungime de undă superficială, lumina galbenă este utilizată atât în ​​scopuri medicale, cât și estetice.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și