Ce presupune un serviciu de găzduire web bun și cum influențează acesta buna evoluție a unei afaceri online?

0

Faptul ca mediul online are astăzi un potențial uriaș atunci când se vorbește despre comerț, probabil că nu mai vine ca o noutate sau vreun secret pentru absolut nimeni. O simplă analiză a numărului de site-uri ce se lansează online este suficientă pentru a realiza faptul că Internetul este un mediu mai mult decât propice pentru afaceri. Succesul unui business online însă se află într-o strânsă legătură cu mai mulți factori. Dacă asupra unora dintre aceștia putem exercita un oarecare control, alții nu pot fi influențați. Existența unui site pe Internet este strâns legată de cea a unor servicii, unul dintre acestea fiind chiar găzduirea web. Fără existenta în prealabil a acestui serviciu, un site nu poate fi accesat de către niciun utilizator, deci putem spune că el nu există.

Alegerea unui serviciu de găzduire web bun este în general un proces destul de complex, având în vedere că este necesar să se apeleze la o serie criterii de selecție destul de stricte pentru a putea ajunge la un rezultat cât mai bun. Iată așadar câteva lucruri pe care un serviciu de găzduire bun ar trebui să le bifeze cu succes.

            Resurse suficiente corelate cu nevoile site-ului

Un serviciu de găzduire bun și ales în mod corespunzător ar trebui să fie întotdeauna un pachet care dispune de un număr suficient de resurse. Necesitățile site-urilor diferă, de aceea este recomandat sa se realizeze o analiza amănunțită înainte de a se opta pentru un anume pachet. Numai în acest mod se poate vorbi despre pachete de web hosting selectate într-un mod inspirat, cu reale beneficii pentru un business online. Dacă resursele alocate sunt insuficiente, există riscul ca site-ul să se încarce greu sau chiar să devină indiponibil pentru utilizatori.

            Uptime ridicat

Uptime-ul sau acel timp cât un server este operațional, este un detaliu ce nu ar trebui niciodată trecut pe un plan secundar, fiind chiar mai relevant decât ți-ai putea imagina. Fiecare site la care avem acces și care intră în componența a ceea ce numim Internet, este stocat pe un server (un calculator foarte puternic) și redat ulterior utilizatorilor în forma pe care o știm astăzi cu toții. Atunci când un server se află în downtime (opusul a ceea ce numim uptime), site-urile stocate pe serverele respective sunt inaccesibile. Un site inaccesibil pentru perioade lungi de timp, poate și mai mult ca sigur va fi penalizat de către motoarele de căutare.

            Serviciu de suport premium

Indiferent că ai un site prin care comercializezi piese de calitate pentru Freelander, baterii auto, alimente sau orice alte produse, serviciile de suport oferite ar trebui întotdeauna să fie unele de top. Utilizatorii apreciază enorm să primească răspunsuri și soluții avizate și punctuale la întrebările și problemele cu care se confruntă. Situația este cât se poate de similară și în cazul serviciilor de web hosting, acolo unde problemele apărute necesită o abordare profesională și rapidă.

            Cum influențează un serviciu de web hosting evoluția unei afaceri?

Atunci când un site se încarcă rapid și funcționează perfect, acest lucru va contribui semnificativ la buna evoluție a unui business online. Din păcate însă, rezultatele pot fi de-a dreptul nefaste atunci când serviciul de web hosting este slab calitativ, determinând utilizatorii să evite astfel de site-uri pe viitor.

Citește și