Ce produse trebuie sa se regaseasca in toate vitrinele de patiserie?

0

Un studiu realizat recent releva informatii deosebit de importante pentru detinatorii si administratorii de unitati de alimentatie publica, referitoare la produsele pe care trebuie sa le contina vitrinele de patiserie, in locurile cele mai vizibile.

 

Daca va aflati in situatia descrisa mai sus, citind acest articol in continuare, veti afla pe ce preparate sa puneti accent, cand sa le pregatiti, dar si ce tip de consumatori sa vizati in cadrul strategiilor de marketing desfasurate. Toate aceste informatii va vor ajuta sa sporiti popularitatea localului dumneavoastra si, pe cale de consecinta, profiturile generate de acesta.

 

Covrigul simplu, „regele” patiseriei. Deloc surprinzator, cercetarea desfasurata pe un public tinta tanar, din mediul urban, a aratat ca produsul cel mai apreciat din cadrul unor vitrine patiserie este covrigul simplu (fara umplutura, doar cu sare, mac ori susan).

 

Pe urmatoarele pozitii, in ordine, se situeaza covrigul dulce (cu ciocolata sau dulceata), merdeneaua cu branza sarata, strudelul dulce (cu branza dulce si stafide, mere, iaurt sau gem), croissantul (simplu, cu ciocolata, unt sau dulceata) si covrigul cu mezel (sunca si cascaval, crenvurst etc). Asadar, stocul de covrigi simpli nu trebuie sa se termine niciodata, dar nici produsele dulci nu pot fi neglijate, intrucat nu duc lipsa de doritori.

 

Alte produse care trebuie sa isi gaseasca locul in cadrul unor vitrine de patiserie, desi cererea este una ceva mai redusa, sunt gogosile, strudelul sarat (cu branza sarata), melcii, pateurile sarate si pizza la felie.

 

Publicul feminin, mai numeros in fata unor vitrine de patiserie. In ceea ce priveste componenta demografica, trebuie precizat ca femeile sunt mai mari consumatoare de astfel de produse decat barbatii. Covrigii, merdenelele, strudelul dulce si strudelul sarat sunt preferatele lor, in timp ce publicul de sex masculin prefera croissantele, covrigii cu mezel, gogosile, melcii si pizza. In general, raportul clientilor este de 60% femei si 40% barbati, conform aceluiasi studiu.

Dimineata, cel mai bun moment pentru a umple vitrinele de patiserie. In ceea ce priveste momentul zilei in care romanii consuma respectivele produse, cercetarea a aratat, in mod previzibil, ca majoritatea le achizitioneaza dimineata (intervalul orar 8-12), urmat de pranz (orele 12-16) si seara (orele 16-20). Prin urmare, este de preferat ca angajatii localului dumneavoastra sa ajunga la serviciu in jurul orelor 6 sau cel tarziu 7, pentru a incalzi cuptoarele si a-i primi pe clienti asa cum se cuvine, cu produse aburinde.

 

Proximitatea, cuvantul de ordine. In ceea ce priveste locul de unde cumpara produse de patiserie, lucrurile sunt simple: romanii le achizitioneaza din apropierea serviciului, de langa casa sau din jurul statiilor de metrou ori transport public. Prin urmare, daca inca sunteti la etapa planificarii, trebuie sa stiti ca o vitrina de patiserie va atrage cel mai mult, atat din punct de vedere vizual, cat si olfactiv, daca este amplasata in imediata vecinatate a obiectivelor enumerate mai sus.

 

Iar, daca sunteti in cautarea celor mai bune vitrine de patiserie si a altor echipamente HoReCa, puteti apela cu incredere la brandul Fresco Expert, care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992.

Citește și