Ce recomandă nutriționiștii pentru a ne feri de viroze și gripă în sezonul rece

0

Sezonul virozelor și al gripei este în floare și nu doar atât, ci numărul acestor diagnostice crește alarmant de la zi la zi. Din acest motiv, autoritățile din România au decis să declare în mod oficial, epidemie de gripă. În această direcție, nutriționistul Cristi Mărgărit, face unele recomandări în ceea ce privește alimentația, ce ar putea ține la distanță gripa și răceala de noi.

1. Zahărul, este inamicul imunității și al sănătății

După ce a fost întrebat într-o emisiune tv, la Antena 1, care sunt alimentele indicate în perioada rece, pentru a ne îmbunătăți imunitatea organismului, nutriționistul Cristi Mărgărit a început prin a spune care sunt alimentele care de fapt ne scad imunitatea organismului, printre acestea, cel mai dăunător fiind zahărul, după care făina albă, alcoolul și în special prăjelile.

„Foarte important în sezonul rece este consumul proteinelor de calitate! De exemplu proteina care se găseşte în urdă, este o proteină cu valoarea biologică cea mai mare şi ridică imunitatea organismului,

Nu ar trebui să lipsească din alimentaţie pe timpul iernii alimentele cu efect antiinflamator, precum sursele de Omega 3, supele de pui cu legume, pline de vitamine şi minerale, care se ştie că hidratează bine organismul. Ciupercile, fulgii de ovăz, sunt alimente care ridică imunitatea”, spune specialistul.

2. Vitamina C – vitală pentru imunitate în sezonul rece

„Este recomandat consumul de citrice, care sunt surse inepuizabile de vitamina C şi flavonoizi.

Alcoolul trebuie consumat cu moderaţie, iar somnului trebuie să i se dea o foarte mare importanţă, pentru că şi odihna este benefică împotriva răcelii şi gripelor.

Mare atenţie trebuie acordată alimentaţiei celor care ţin posturi intermitente, sau regimuri de slăbire! Este foarte uşor ca la o restricţie calorică, un regim de post incorect, să se ajungă la o malnutriţie!

Cei care merg la sală, trebuie să ştie că după efortul depus în timpul antrenamentelor, imunitatea este scăzută şi pot răci foarte repede, mai ales dacă intră în contact cu persoane răcite!”, a mai adăugat medicul, conform sursei citate.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: pixabay.com

Sursa – Glow Magazin.

Citește și