Ce trebuie să știi despre implantul dentar și ce avantaje aduce o astfel de procedură?

0

Întreținerea corectă a danturii este un proces ce presupune multă atenție și dedicare, în special atunci când ne dorim ca aceasta să fie perfectă, demnă de covorul roșu. Nu în zadar se spune despre dantură că ar fi precum o carte de vizită a fiecăruia dintre noi. De ce? Pentru că până și cele mai mici imperfecțiuni de la nivelul acesteia, pot fi observate cu ușurință de către cei cu care intrăm în contact. Uneori, din pricina neglijenței sau a prezentării tardive la medicul stomatolog, anumiți pacienți se pot confrunta cu o situație neplăcuta si anume, aceea în care pierd un dinte sau o măsea. O astfel de situație are în genere doar două soluții prin care poate fi abordată, mai exact este vorba despre puntea dentară și implantul dentar.

Dintre cele două, implantul dentar reprezintă actualmente o soluție mult mai populară decât clasica punte având în vedere că vine la pachet cu o serie mult mai largă de avantaje. În general însă, pacienții nu consideră acest lucru o urgență stomatologică, astfel că se prezintă la stomatolog destul de târziu, după ce dantura suferă anumite modificări. Iată așadar câteva lucruri interesante de știut despre practicul implant dentar.

Se comportă exact ca un dinte natural

Implantul dentar se face remarcat prin abilitatea sa incredibilă de a copia perfect dintele natural. Nici nu este de mirare faptul că de foarte multe ori, pacienții aproape că uită complet de faptul că au un implant dentar. Atât forma, cât și culoarea naturală a dintelui, pot fi cu ușurință imitate de către implanturile dentare moderne.

Este o investiție pe termen lung

Implantul dentar deși presupune un cost mai ridicat decât puntea dentară, acesta trebuie privit totuși că o investiție pe termen lung. O lucrare de implant dentar executată corect și cu materiale de calitate, poate rezita fără probleme peste 20 de ani. În ecuație intră desigur și modul în care acesta este întreținut de către pacient și care are de altfel o pondere destul de importantă în ceea ce privește durata de viață a unui implant.

Nu necesita șlefuirea dinților vecini

Unul dintre cele mai importante dezavantaje ale punților dentare reiese din faptul că pentru a fi fixate, acestea necesită șlefuirea dinților învecinați, un proces ce odată realizat, este practic ireversibil. Aceasta nu este însă și situația implanturilor dentare, situație în care întreagă procedura de inserție are loc doar acolo unde a fost inițial dintele sau măseaua. Astfel, dinții vecini rămân intacți.

Previne deformarea facială

Pierderea unui dinte sau a unei măsele nu doar că poate afecta modul în care un pacient mănâncă, însă poate avea un impact negativ și asupra fizionomiei feței. Un lucru pe care de foarte multe ori pacienții nu îl iau în calcul, este impactul pe care pierderea unui dinte sau a unei măsele îl poate avea în timp asupra formei feței. Mai precis, în astfel de situații, dinții au tendința de a se deplasa în fața, ceea ce va duce la o schimbare a fizionomiei feței. Prin inserția unui implant dentar, acest proces poate fi oprit, masticația revenind și ea la normal.

Citește și