Cetateanul Lugoj

Actualitate

Cea mai amplă acțiune a Cluburilor Rotary Lugoj și Mullhausen pentru spitalul lugojean s-a încheiat cu succes

Cea mai amplă acțiune a Cluburilor Rotary Lugoj și Mullhausen pentru spitalul lugojean s-a încheiat cu succes

Cetateanul Lugoj

Clubul Rotary Lugoj, în colaborare cu cel din Mullhausen, Germania, s-a implicat într-un amplu proiect de utilare a Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”, cu mobilier medical constând în paturi ergonomice, saltele şi noptiere aproape noi, provenite de la un spital din landul Thuringia. Proiectul s-a încheiat cu succes și, cu această ocazie, o conferință de presă a avut loc astăzi în cadrul spitalului lugojean, la aceasta luând parte medici și reprezentanți ai Clubului Rotary din Lugoj.

„Clubul Rotary din Lugoj a fost, este și va rămâne partenerul principal al Spitalului Municipal Lugoj. Este părerea mea personală și cred că este împărtășită de toți colegii mei. Eu sunt fericit pentru acest proiect și încă o dată le mulțumesc rotarienilor din Lugoj, dar și partenerilor din Germania, fiindcă s-a adus un număr important de paturi, saltele și noptiere. Majoritatea dintre acestea au fost deja distribuite pe secții și compartimente (Secția Medicală – femei și bărbați, Pneumologie, Neurologie, Diabet, Psihiatrie, Paleație, Chirurgie și Maternitate), urmând ca zilele acestea să le distribuim și pe restul”, a declarat managerul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, Florin Voichescu.

În cadrul conferinței, managerul spitalului i-a înmânat o diplomă de excelență președintelui Clubului Rotary Lugoj, dr. Marius Căpețan Bacskai, pentru serviciile aduse în slujba sănătății, dar și pentru multiplele realizări și dăruiri cu care sprijină Spitalul Municipal Lugoj.

„Vreau să vă spun că sunt încântat de ultima acțiune care a avut loc în sprijinul spitalului lugojean, o acțiune grandioasă. Nu cred că a mai fost o așa acțiune făcută de clubul nostru. Vreau să vă mărturisesc că, inițial, m-am speriat când m-am gândit la costuri și tot ce presupune această acțiune, dar am avut lângă mine tovarăși și prieteni de nădejde care au spus că, cu orice preț, o vom duce la bun sfârșit. Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, alături de noi, și am reușit ceea ce ne-am propus”, a spus dr. Marius Căpețan Bacskai, președintele Clubului Rotary Lugoj.

Opt transporturi – 250 de paturi

„Au fost aduse în jur de 250 de paturi, vorbim de opt transporturi. Acțiunea noastră a început printr-o oportunitate găsită de colegii noștri din Germania și care s-a încheiat cu succes. Am descoperit lugojeni cu un suflet extrem de mare, cu mintea deschisă și limpede, care au reacționat instant la ceea ce le-am propus. La fiecare moment îmi vine să mă ridic în picioare și să aplaud acești oameni. Nu contează că sunt firme mari, mici sau persoane fizice, toți au ajutat ca aceste transporturi să ajungă la destinație. În următoarea săptămână, împreună cu dr. Marius Căpețan Bacskai, voi pleca în Germania, la Mullhausen, unde suntem în discuții pentru sponsorizări în lenjerie. Avem promisiuni pentru al nouălea transport, după care putem spune că această acțiune a fost încheiată cu succes”, a spus și Marius Gaidoș, coordonatorul acțiunii.

Pe lângă cele 250 de paturi, au fost aduse cărucioare pentru curățenie, un ecograf de penultimă generație și paturi pentru copii. De asemenea, tot în cadrul acestei acțiuni s-au adus 480 de pachete cu haine pentru beneficiarii Casei Clementina, jucării și cărți pentru Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, dulciuri de Paști pentru Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 și pentru Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii – Lugoj.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ale

    18 mai 2016 at 8:23

    Felicitări domnilor , toata stima pentru dumneavoastră si pentru clubul Rotary !!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

ioan-ambrus-nicolae-robu-claudiu-buciu01

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu, prezentat oficial: „Dacă nu obțin la parlamentare un vot peste PSD, demisionez”

Daniel Dancea20 octombrie 2016
expozitie-pasari-6

Cele mai frumoase exemplare de păsări exotice și porumbei, într-o expoziție la Lugoj

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
marc-andre-cornu

Teste la prima linie de producţie de la fabrica elvețiană de biscuiţi din Mănăștiur

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
carrefour-2-lugoj-elis-centru-foto-cetateanul-1

Carrefour deschide al doilea magazin la Lugoj

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
curatenie toamna

Curățenie de toamnă în toate cartierele. Vezi unde și când vor ajunge mașinile de salubritate

Cetateanul19 octombrie 2016
dacian-ciolos

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul19 octombrie 2016
never-go-back

„Jack Reacher – Never Go Back” cu Tom Cruise, la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
435f5c44eaf15970c2079515b20eafd3maxim

Expoziție de tarantule și scorpioni la Lugoj

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
accident-trecere-pietoni-primarie-politia-lugoj-ambulanta-comandant-foto-cetateanu-1

UDPATE: Tânărul care a accidentat o lugojeancă pe trecerea de pietoni şi-a mărturisit fapta! Victima, în stare gravă la spital

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
pisica-ratacita-caroserie-duster-pompieri-lugoj-foto-cetateanul-2

[FOTO] Pompierii lugojeni au salvat o pisică rătăcită în caroseria unui Duster

Gabriel Iosa18 octombrie 2016
accident-trecere-pietoni-primarie-politia-lugoj-ambulanta-comandant-foto-cetateanu-3

Şoferul a fugit de la faţa locului! Femeie accidentată pe zebră în faţa Primăriei Lugoj

Gabriel Iosa18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (6)

Săptămână de foc în PNL Lugoj. Se decide soarta filialei

Daniel Dancea18 octombrie 2016