Actualitate

Cea mai amplă acțiune a Cluburilor Rotary Lugoj și Mullhausen pentru spitalul lugojean s-a încheiat cu succes

Cea mai amplă acțiune a Cluburilor Rotary Lugoj și Mullhausen pentru spitalul lugojean s-a încheiat cu succes

Autoliv

Clubul Rotary Lugoj, în colaborare cu cel din Mullhausen, Germania, s-a implicat într-un amplu proiect de utilare a Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”, cu mobilier medical constând în paturi ergonomice, saltele şi noptiere aproape noi, provenite de la un spital din landul Thuringia. Proiectul s-a încheiat cu succes și, cu această ocazie, o conferință de presă a avut loc astăzi în cadrul spitalului lugojean, la aceasta luând parte medici și reprezentanți ai Clubului Rotary din Lugoj.

„Clubul Rotary din Lugoj a fost, este și va rămâne partenerul principal al Spitalului Municipal Lugoj. Este părerea mea personală și cred că este împărtășită de toți colegii mei. Eu sunt fericit pentru acest proiect și încă o dată le mulțumesc rotarienilor din Lugoj, dar și partenerilor din Germania, fiindcă s-a adus un număr important de paturi, saltele și noptiere. Majoritatea dintre acestea au fost deja distribuite pe secții și compartimente (Secția Medicală – femei și bărbați, Pneumologie, Neurologie, Diabet, Psihiatrie, Paleație, Chirurgie și Maternitate), urmând ca zilele acestea să le distribuim și pe restul”, a declarat managerul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, Florin Voichescu.

În cadrul conferinței, managerul spitalului i-a înmânat o diplomă de excelență președintelui Clubului Rotary Lugoj, dr. Marius Căpețan Bacskai, pentru serviciile aduse în slujba sănătății, dar și pentru multiplele realizări și dăruiri cu care sprijină Spitalul Municipal Lugoj.

„Vreau să vă spun că sunt încântat de ultima acțiune care a avut loc în sprijinul spitalului lugojean, o acțiune grandioasă. Nu cred că a mai fost o așa acțiune făcută de clubul nostru. Vreau să vă mărturisesc că, inițial, m-am speriat când m-am gândit la costuri și tot ce presupune această acțiune, dar am avut lângă mine tovarăși și prieteni de nădejde care au spus că, cu orice preț, o vom duce la bun sfârșit. Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, alături de noi, și am reușit ceea ce ne-am propus”, a spus dr. Marius Căpețan Bacskai, președintele Clubului Rotary Lugoj.

Opt transporturi – 250 de paturi

„Au fost aduse în jur de 250 de paturi, vorbim de opt transporturi. Acțiunea noastră a început printr-o oportunitate găsită de colegii noștri din Germania și care s-a încheiat cu succes. Am descoperit lugojeni cu un suflet extrem de mare, cu mintea deschisă și limpede, care au reacționat instant la ceea ce le-am propus. La fiecare moment îmi vine să mă ridic în picioare și să aplaud acești oameni. Nu contează că sunt firme mari, mici sau persoane fizice, toți au ajutat ca aceste transporturi să ajungă la destinație. În următoarea săptămână, împreună cu dr. Marius Căpețan Bacskai, voi pleca în Germania, la Mullhausen, unde suntem în discuții pentru sponsorizări în lenjerie. Avem promisiuni pentru al nouălea transport, după care putem spune că această acțiune a fost încheiată cu succes”, a spus și Marius Gaidoș, coordonatorul acțiunii.

Pe lângă cele 250 de paturi, au fost aduse cărucioare pentru curățenie, un ecograf de penultimă generație și paturi pentru copii. De asemenea, tot în cadrul acestei acțiuni s-au adus 480 de pachete cu haine pentru beneficiarii Casei Clementina, jucării și cărți pentru Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, dulciuri de Paști pentru Grădinița cu Program Prelungit Nr. 5 și pentru Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii – Lugoj.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. ale

    18 mai 2016 at 8:23

    Felicitări domnilor , toata stima pentru dumneavoastră si pentru clubul Rotary !!!

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: